Gevlinderde kip met koffierub

Gevlinderde kip met koffierub

Ik had al eens hamburgers met een koffierub gemaakt en dat was zo lekker, dat ik het nu ook eens op een hele kip uitgeprobeerd heb. Deze gevlinderde kip met koffierub is lekker pittig en zoet, met een milde koffiesmaak en een krokant velletje. Een unieke smaakcombinatie die je eens proberen moet.   Gevlinderde kip […]

Vegetarische maïs ribbetjes

Vegetarische maïs ribbetjes

Ik mocht verse suikermais uit de polder ontvangen. Wat ga je ermee doen? Maïskolven op de barbecue is erg lekker, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het zijn deze heerlijke vegetarische maïs ribbetjes geworden. Corn ribs worden deze ‘spareribs’ gemaakt van maïskolven ook wel genoemd. Je kunt ze op de barbecue, in de […]

Krokante kipdijfilet nuggets

Krokante kipdijfilet nuggets

Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie voor krokante kipdijfilet nuggets. Je kunt het als snack serveren, maar het is ook lekker met lekkere koolsalade erbij. Deze nuggets zijn lekker pittig gekruid en krokant gefrituurd. En ze zijn helemaal niet moeilijk te maken. Maak ze snel, je eet je vingers erbij op!   Nuggets […]

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Boer Karin van de Polderkip en Polderknoflook liet mij weten dat ze in nieuw product hadden, namelijk knoflookpoeder gemaakt van hun rode knoflook. Of ik dit proberen wilde. Natuurlijk wil ik dit proberen, wij zijn immers gek op knoflook! Dus op een vrijdagmiddag – als haar winkeltje open is – naar het buitengebied gereden en […]

Gefrituurde uiringen

Gefrituurde uiringen

Ik had een blog geschreven over verschillende soorten uien en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept voor de gefrituurde uiringen op de site had staan. Hoog tijd om deze te maken en het recept met jullie te delen. Je kunt ze serveren als snack bij de borrel, als voorgerechtje of serveer […]

Koreaanse pittige kipkluifjes

Koreaanse pittige kipkluifjes

Korean Fried Chicken oftewel Koreaanse pittige kipkluifjes zijn heerlijke krokante kluifjes voorzien van een zoete en pittige saus. Je kunt het als borrelhapje serveren, maar ook als complete maaltijd samen met gekookte rijst, gestoomde groenten en zoetzuur. Het zijn verslavend lekkere kluifjes, ik ga ze zeker vaker maken.   Koreaanse keuken   De Koreaanse keuken […]

Zelf piri-piri kruidenmix maken

Zelf piri-piri kruidenmix maken

Ik had ooit eens een blikje piri piri kruiden gekocht, maar toen ik het weer wilde gebruiken was het bijna leeg. Heb in alle supermarkten in ons dorp gezocht naar deze kruiden, maar nergens te vinden. Nou dan ga ik maar zelf piri-piri kruidenmix maken. Aan de hand van de ingrediënten die op het blikje […]

Pastrami gekruide ham uit de oven

Pastrami gekruide ham uit de oven

Ham uit de oven met mosterd en honing is een klassieker. Maar ik wilde de ham eens op een andere manier bereiden. Het is een pastrami gekruide ham uit de oven geworden. Wij zijn gek op de smaken van pastrami en daarom heb ik deze specerijen eens uitgeprobeerd op ham. Nou, ik kan je verklappen […]

Kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes

Kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes

Ik koop nooit een kant-en-klare schnitzel bij de slager. Vind de kruiden die ze gebruiken niet lekker en verder weet je ook niet wat er mee gedaan is. Liever maak ik het zelf en kruid het naar eigen wens. Ik heb nu een heerlijke kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes gemaakt. Origineel komt de schnitzel uit […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden