Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder. Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten. Deze salade is een explosie van […]

Gevulde paprika’s met worst

Gevulde paprika’s met worst

In het fantastische nieuwe boek Smokey Goodness Brand New BBQ van Jord Althuizen staan heel veel recepten die ik wil uitproberen. Eentje daarvan is Sausage stuffed peppers. Als je de foto van dit gerecht ziet in het boek, dan begin je al te zeveren. Het is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt […]

Bruine bonen curry met rijst

Bruine bonen curry met rijst

Ik mocht van Peulvruchten.nl diverse soorten peulvruchten ontvangen en werd uitgedaagd om daar leuke recepten mee te verzinnen. Van de gedroogde bonen heb ik deze heerlijke en aromatische bruine bonen curry met rijst gemaakt. Het is een Afghaans recept en daar heet deze curry Lubya. Nu ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken, daarom deze […]

Shoarma kruidenmix zelf maken

Shoarma kruidenmix zelf maken

Shoarma is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken. Het bestaat uit reepjes gemarineerd vlees, dit is van origine lamsvlees, maar kan ook van kip, kalkoen of varkensvlees gemaakt worden. Met deze heerlijke mix van zoete, pittige en kruidige smaken kan jij zelf shoarma maken. Je kunt shoarma kruidenmix zelf maken, het voordeel hiervan is dat […]

mangochutney

Mangochutney

Lekkere pittige chutney gemaakt van mango’s

Dukkah maken

Dukkah maken

Dukkah is een Egyptisch specerijennotenmengsel. Ik ben er gek op!

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden