Scamorza affumicata uit de oven met Mostarda

Scamorza affumicata uit de oven met Mostarda

Scamorza wat met wat, zal je denken? Scamorza is een typisch Italiaans kaasje gemaakt van koemelk, wat na de bereiding opgehangen wordt om te drogen waardoor deze peervorm ontstaat. Het is een veelzijdig kaasje. Je kunt hem zo opeten, maar je kunt hem ook verwarmen of bakken waardoor hij lekker smelt. Rasp hem over een […]

Scamorza affumicata salade

Scamorza affumicata salade

De Italiaanse kaas Scamorza is hier niet zo bkend als Parmezaan of mozzarella en dat is jammer want het is een veelzijdig kaasje. Deze peervormige kaas is bereid van volle koemelk en is vooral geschikt om mee te bakken. Scamorza betekent ‘onthoofd’, dit slaat op de vorm van het kaasje: het bolvormige kaasje hangt aan […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden