Gumbo met kalkoen en chorizo

Gumbo met kalkoen en chorizo

En weer een typisch Amerikaans gerecht, deze keer uit Louisiana. Deze staat is bekend om zijn Cajun keuken. Dit is een combinatie van West-Afrikaanse, Franse en Spaanse invloeden en het zijn kruidige en rustieke gerecht. Zo ook deze Gumbo met kalkoen en chorizo. Waarschuwing vooraf…..neem er wel de tijd voor om deze Gumbo te maken. […]

Kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus

Kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus

Deze kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus is eigenlijk een ontzettend retro gerecht, maar ik kan je verklappen dat dit soort gerechten toch wel ontzettend lekker zijn. Het is een feestelijk visgerecht in een romige tomatensaus, wie vindt dat nou niet lekker?   Kabeljauw   Kabeljauw is een heerlijke magere witvis, met een fijne structuur. […]

Zelf cocktail saus maken

Zelf cocktail saus maken

De klassieke cocktailsaus is vooral bekend over een heerlijke garnalen cocktail. Natuurlijk kan je de saus kant-en-klaar kopen maar ik vind het veel lekkerder om het zelf te maken. Je kunt het helemaal naar eigen smaak bereiden, misschien iets meer whisky erin of juist niet, iets pittiger maken door meer cayennepeper of minder. Zelf cocktail […]

Manlief is gek op Filet Américain. Ik had pas al zelf steak tartare gemaakt en dacht waarom ook niet Filet Américain

Zelfgemaakte Filet Américain

Manlief is gek op Filet Américain. Ik had pas al zelf steak tartare gemaakt en dacht waarom ook niet Filet Américain maken. Ben te rade gegaan bij mijn slager en wat blijkt ….. het is helemaal niet moeilijk om het thuis te bereiden. Voorwaarde is wel dat je goed vlees gebruikt, vraag om je slager […]

Steak tartare

Steak tartare

Ik heb het diverse keren in Frankrijk gegeten en ben er gek op. Een klassieker op en top! De steak tartare is gehakte rauwe biefstuk die vaak aan tafel aangemaakt wordt. Origineel worden er frietjes bij geserveerd. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar als voorgerechtje steel je er ook de show mee. Als […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden