Vroeger vond ik postelein niet lekker, waarschijnlijk omdat het te lang gekookt werd waardoor het ‘snotterig’ werd. Dus toen ik postelein bij mijn groenteboer zag liggen, dacht ik laat ik het eens weer proberen. Maar ik durfde het niet te koken, dan maar een salade ervan maken. Deze Salade van postelein, waterkers en radijsjes is […]
Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich is een heerlijk licht gerechtje met heel veel smaak, geschikt als lunch of avondmaaltijd. Deze Bulgursalade met pittige zalm is ook heel bijzonder.
Het zoete van de koolraap gaat heel goed samen met het pittige van de chorizo. Deze Omelet met koolraap en chorizo is lekker als lunch of avondeten. En nog zo’n lekker recept met deze vergeten groente: Knolselderij en koolraap currysoep
In deze Chioggia biet salade met raapstelen komen de prachtige kleuren van de chioggia biet heel goed tot zijn recht. Serveer de salade met deze Krabbetjes.
Zie je raapstelen liggen bij de groenteboer, dan weet je dat de lente is aangebroken. Lekker in deze Salade van raapstelen en avocado. Heb je nog trek in een lekker toetje? Dan heb ik deze Rabarber tarte tatin voor je.
Maak eens een Zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto. Het is een bijzonder lekkere combinatie. Hier vind je het recept van de dukkah voor de pesto.
Aardpeer is een knolgewas met een zachte, zoete smaak. Ze is familie van de zonnebloem. In Frankrijk noemt men de knollen ‘topinambour’, in Engeland ‘Jerusalem artichoc’. Het aroma doet een beetje aan artisjok denken.De smaak van aardpeer is tamelijk bijzonder en kan een etentje aardig opfleuren. Probeer ze eens in deze Aardpeer gratin. Let er bij […]