Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Ik kom al 40 jaar op Ibiza en mijn broer woont er al 35 jaar. Ibiza is erg toeristisch maar kent ook nog rustige en onontdekte plekken. Daar vind je nog het authentieke Ibiza en de lokale restaurantjes waar ze de typische Ibicenco gerechten serveren. Zo hebben wij ooit in het restaurant Can Cires in […]

Fish and chips

Fish and chips

Ik kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een recept van fish and chips op de blog had staan. Hoog tijd om het te maken en het recept met jullie te delen. Fish, chips & mushy peas is een klassiek gerecht uit de Britse keuken. Ik heb er ook nog een lekkere ravigottesaus bij […]

Visfajita met maïs, zoete aardappel en zwarte bonen

Visfajita met maïs, zoete aardappel en zwarte bonen

Uitdaging aangegaan en het eerste gerecht bedacht en gekookt met de producten uit het verrassingspakket van Santa Maria Tex Mex. Het is deze Visfajita met maïs, zoete aardappel en zwarte bonen geworden. Een lekker nagerecht hierna is deze Bloedsinaasappel granita.  

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis

Escabeche is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht wordt dan […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden