Karamelijs met zout en pecannoten

Karamelijs met zout en pecannoten

Salted caramel, wie houdt er nou niet van. Nou wij wel hoor en het is een echte guilty pleasure voor ons. Omdat zondag ons toetjesdag is, heb ik deze keer een heerlijk karamelijs met zout en pecannoten gemaakt. Dit zalige ijs flans je supersnel in elkaar, je moet alleen het geduld opbrengen tot het ijs […]

Rauwe cacao energiekoekjes

Rauwe cacao energiekoekjes

Deze rauwe cacao energiekoekjes zijn een soort van verantwoord tussendoortje met lekker veel eiwitten erin. Ik heb hiervoor cacao nibs https://www.denotenshop.nl/cacao-nibs.html gebruikt, die geven een heerlijke cacaosmaak aan de koekjes. Door de dadels en het eiwitpoeder (Whey poeder vanille) zijn ze ook nog eens lekker zoet, ze hebben een beetje een karamelsmaak. Vandaar de zoutvlokjes […]

Gebrande zalmfilet met asperges

Gebrande zalmfilet met asperges

Deze zalm hebben wij eens gegeten in Restaurant Pier16. Dit was zo lekker, dat moest ik natuurlijk proberen na te maken in mijn eigen keuken. Dus een mooie supervers stuk zalmfilet gekocht en deze in dunne plakken gesneden. Crème brûlée brander (koksbrander) erop gezet en geproefd. Ja dit komt aardig in de buurt van hetgeen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden