Komkommer in zoetzuur

Komkommer in zoetzuur

Deze komkommer in zoetzuur is lekker bij een Indonesische rijsttafel of op een hamburger. Je kunt de komkommer met een dunschiller in dunne lange plakken snijden, maar je kunt ze ook in ronde plakjes of halvemaantjes snijden. Je kunt ook gewone azijn gebruiken, maar leng dit dan aan met wat water. Deze azijn is namelijk […]

Midden-Oosterse kippendijspiesjes

Midden-Oosterse kippendijspiesjes

Deze Midden-Oosterse kippendijspiesjes worden geserveerd met een heerlijke granaatappelsalade en een yoghurt aangemaakt met tahin. Hierdoor krijg je die lekkere smaken uit het Midden-Oosten. Als je geen grillpan hebt, kan je ook een grote koekenpan gebruiken. Of je grilt de spiesjes op de barbecue.   Probeer ook eens deze Kippenbouten met 7-kruidenmix

7- kruidenmix (Sub-ah b'har) uit het Midden-Oosten

7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten

Maak zelf een 7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten, het is helemaal niet moeilijk en je bepaalt zelf welke kruiden erin gaan. Deze kruidenmix heb ik gebruikt voor dit Kippenbouten recept

Spaanse salade met aardappel en boontjes

Spaanse salade met aardappel en boontjes

Ik heb deze Spaanse salade met aardappel en boontjes eens in Spanje gegeten en vond hem zo lekker dat ik hem gelijk thuis weer gemaakt heb. Deze salade is lekker bij deze Krabbetjes

Baba ganoush

Baba ganoush

Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine uit het Midden-Oosten. Bij de Turkse supermarkt en in de grotere supermarkten kan je deze dip kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is wel zo leuk en lekker. Ook een lekkere dip is deze hummus.  

Hamburger met dragonmayonaise

Hamburger met dragonmayonaise

Als je deze Hamburger met dragonmayonaise eet, heb je het idee dat je een biefstuk met bearnaisesaus eet. Zo lekker. Serveer de hamburgers met deze lekkere aardappelpartjes

Biet en Bief carpaccio

Biet en Bief carpaccio

Je kunt hiervoor natuurlijk ook deze Biet en Bief carpaccio gekookte bietjes gebruiken, maar ik vind ze zo uit de oven bereid wel heel erg lekker. Hier vind je het recept van de Green Goddess dressing.

Krabbetjes (spareribs)

Krabbetjes (spareribs)

Vraag je slager of hij ribbetjes wil snijden met extra vlees eraan. Deze Krabbetjes (spareribs) zijn dus ribs met extra veel vlees eraan. Natuurlijk kan je de krabbetjes – als ze gegaard zijn in de oven – ook lekker verder grillen op de barbecue. Lekker bij deze spareribs zijn deze Aardappelpartjes en Chinese koolsalade

Kip-sucukburger

Kip-sucukburger

Chickenburger anyone? Maak eens deze Kip-sucukburger gemaakt van kippengehakt met het pittig worstje sucuk. Heerlijke combinatie. Sucuk is een pittig worstje gemaakt van rundvlees en is verkrijgbaar bij de Turkse super. Als je geen sucuk kunt vinden, neem dan salami of chorizo als alternatief.  

Basisrecept hummus

Basisrecept hummus

Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden