Een ware lekkernij is de in de oven gepofte knoflook. Door het poffen in de oven, krijgt de knoflook een veel mildere smaak dan de rauwe knoflook. Het is zo lekker, maak er maar een paar extra. Je kunt de pakketjes ook op de barbecue gooien en na 30 minuten heb je een heerlijke knoflook […]
Deze heerlijke chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel is een feestelijke winterse chutney die past bij heel veel gerechten. Heerlijk bij kalkoen, kip, varkensvlees of bij een kaasplankje. Je kunt de chutney warm of koud serveren. Maak de chutney een dag tevoren, hierdoor trekken de smaken er nog meer in. De chutney kan je ongeveer […]
Deze hummus met rode miso is een fusion van het Midden-Oosten met het verre Oosten. En het gekke is dat de smaken toch kloppen. Ik heb er geen komijn bij gedaan, want dat leek mij niet lekker met de miso. De miso geeft een hele hartige smaak aan de hummus en is een leuke variatie […]
In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney. Uiteraard heb ik er weer mijn eigen versie van gemaakt. Lekker fris, pittig, beetje zoet van de kokos en aards van de garam masala kruiden. Je gebruikt voor dit recept de koriander met steeltje en al, maar […]
Deze miso boter heb ik gemaakt van een donker soort miso. Sinds ik van mijn broer miso gekregen heb, ben ik er helemaal aan verslingerd geraakt en ben er mee aan het experimenten geslagen. Je kunt nog meer miso recepten vinden op de site. Er zijn verschillende soorten miso te vinden in een toko. Van […]
Er is een groot verschil tussen de ‘Europese’ Salsa Verde en Mexicaanse Salsa Verde. Voor deze salsa verde worden tomatillo’s gebruikt. Een tomatillo is geen tomaat, maar een soort bes en wordt ook wel Mexicaanse aardkers genoemd. Het is lampionplant en familie van de goudbes. De tomatillo is een beetje zuur en lijkt ook helemaal […]
Chermoula is een Marokkaans/Noord-Afrikaanse marinade c.q. saus, die meestal gebruikt wordt voor het marineren van vis, vlees of kip. Een chermoula recept varieert van familie tot familie en iedereen verklaart zijn/haar recept als de enige echte. Meestal wordt in chermoula olijfolie, verse kruiden zoals peterselie en koriander, (ingelegde) citroen, knoflook, peper en komijn gebruikt. Vooral door […]
Chimichurri is een Argentijnse groene kruidensaus die vaak geserveerd wordt bij een stuk gegrild rundvlees. Het wordt gemaakt van peterselie en andere groene kruiden, rode of groene pepers, ui, knoflook en heeft een zuurtje door het gebruik van (rode wijn) azijn. Het brengt een gegrilde biefstuk lekker op smaak. Maar op een pistoletje met rundergehaktballetjes […]
Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]
Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien. De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]