Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Varkenshaas met marsala en zwarte knoflook

Deze varkenshaas met marsala en zwarte knoflook bereid je voor een speciaal etentje. Erg lekker met feestelijke dagen of als je bijzondere gasten hebt. Ik heb twee grote en mooie dikke varkenshaasjes gekocht hiervoor, deze kan je dan in mooie dunne plakken snijden als het vlees gebakken is.   Zwarte knoflook en vijgen gaan heel goed […]

Côte de Boeuf met rozemarijnboter

Côte de Boeuf met rozemarijnboter

Côte de Boeuf is een stoer stuk vlees, het echte dude food! Ideaal voor de barbecue of om te bereiden in de oven als je veel eters aan tafel krijgt. Het is een grote steak met daaraan nog een bot. De Engelse benaming voor dit vlees is prime rib en dat is het ook. Het vlees […]

Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas

Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas

En weer zo’n heerlijk recept van Boor van @domainemalpaskookt. Aardappeltjes uit de oven met Reblochon heet haar recept. Ik noem het Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas. Dit omdat ik het gerecht in kleine ovenpotjes (ramaquins) heb bereid. Volgens mij wordt dit gerecht Tartiflette genoemd in Frankrijk. Dit aardappelgerecht wordt in een grote […]

Geroosterde kip met verse kruiden

Geroosterde kip met verse kruiden

Ik heb voor deze kip een greep uit mijn kruidentuin gedaan en hiermee de kip gevuld. Door de kruiden in de kip te stoppen, krijgt de kip van binnenuit de heerlijke smaken van de verse kruiden mee tijdens het roosteren in de oven. Kan me voorstellen dat jij niet al die kruiden in de tuin […]

Geitenbrie uit de oven

Geitenbrie uit de oven

Via social media ben ik in contact gekomen met Boor. Boor is samen met haar man Bart eigenaar van een ontzettend leuk vakantieverblijf Domaine Malpas in de Aveyron in het zuiden van Frankrijk. In het hoogseizoen kunnen de gasten twee keer per week aanschuiven aan hun eettafel. Boor kookt dan een 4-gangen menu. Omdat ze […]

Garnalenquiche met dille

Garnalenquiche met dille

Deze garnalenquiche met dille is een kleine quiche met veel smaak. Serveer het als lunch voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen. Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Als je een stukje overhoudt, neem het dan de volgende dag mee naar je werk en eet het als lunch.   Het is […]

Croissant met gerookte zalm

Croissant met gerookte zalm

De Paasdagen zitten eraan te komen, tijd om lekker uitgebreid te ontbijten, brunchen of te lunchen. Heerlijk deze vrije dagen. En hoe gezellig is het om met z’n allen gezellig te eten met elkaar met deze dagen. Deze croissant met gerookte zalm is zo’n verwennerij voor speciale dagen.   Vieren jullie dit soort dagen ook […]

Cracker met blauwe kaascrème, ham en appel

Cracker met blauwe kaascrème, ham en appel

Een van die leuke driehoekige knäckebröd deze keer belegd met Serrano ham, een crème gemaakt van Stilton kaas en dunne plakjes appel. Deze cracker met blauwe kaascrème, ham en appel is een lekkere frisse combinatie geworden door de appel. Het zoute van de kaascrème en de ham maakt het een heerlijke cracker voor de hartige […]

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet. Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde […]

Zelf béarnaisesaus maken

Zelf béarnaisesaus maken

Sauce béarnaise is een oer klassieke Franse saus gemaakt van o.a. eigeel, boter en dragon. Tournedos met béarnaisesaus is een echt retro gerecht. Maar zoals zoveel van deze klassiekers, blijft het een heerlijke saus. Niet goed voor de lijn, maar ja af en toe moet je dit kunnen eten. En moet je deze basissauzen ook […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden