Pistou

Pistou

Pistou is een basilicumsaus op olijfoliebasis. Het is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn. Ik heb hierin ook nog peterselie verwerkt. De manier om Pistou te maken is […]

Regenboogforel met dille citroenboter

Regenboogforel met dille citroenboter

Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Dille citroenboter

Deze Dille citroenboter is heerlijk bij vis. Kruidenboter zelf maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Heb je liever een pittiger kruidenboter voor bij het vlees: maak dan deze Koriander chipotleboter.

Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas

Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas

Deze Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas is lekker als lunch of als maaltijdsalade. Geschikt  voor vegetariërs. Linzen zijn gezond, probeer ze daarom vaker te eten. Bijvoorbeeld in deze Linzensalade met verse vijg.

Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten

Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten

Als je het jezelf makkelijker wilt maken dan neem je een blikje linzen voor de gerecht Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten. Probeer ook eens deze vegetarische Wraps met linzen en paddenstoelen

Tarte Tatin van cherrytomaatjes
Stokbroodje Niçoise

Stokbroodje Niçoise

Met warm weer geen zin om te koken. Maak dan dit ‘belegd broodje’ met de ingrediënten van een salade Niçoise. Je kunt de boontjes en eieren van te voren koken en de pesto ook vooraf bereiden. Dan hoef je ’s avonds het brood alleen nog maar te beleggen.

Niçoise salade met gekonfijte zalm en truffelaardappelen

Niçoise salade met gekonfijte zalm en truffelaardappelen

Voor deze Niçoise salade met gekonfijte zalm en truffelaardappelen heb ik de zalm gekonfijt. Als je dit te spannend vind om te doen, pocheer of bak de zalm dan. Liever een iets simpeler salade met zalm maken, probeer dan deze Salade met groene asperges en zalm.

Salade met groene asperges en zalm

Salade met groene asperges en zalm

Mmmm aspergetijd is aangebroken.

Rabarber tarte tatin

Rabarber tarte tatin

Voor deze Rabarber tarte tatin rooster je eerst de rabarber in de oven en maak je er dan een tarte tatin van met bladerdeeg en honing. Nog een recept met rabarber proberen, dan is deze rabarber smoothie vast iets voor jou.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden