Ik ontving vegetarische burgers van The Blue Butcher. De no meat insude burger that satisfies like a burger noemen ze het zelf. Nu eten wij steeds minder vlees, maar ben ik meestal niet zo’n fan van de vleesvervangers. Maar ja als je iets krijgt wil je het toch uitproberen. En daar wil ik dan natuurlijk […]
Heerlijke geroosterde spruitjes en zoete aardappel uit de oven met gehakte walnoten, cranberries en salie erover. Klinkt goed toch? Dit is nog eens een lekker bijgerecht voor de feestdagen. Doe alles in de oven en serveer dan deze feestelijke groente. Wij hebben het gegeten met Thanksgiving, dit vieren we elk jaar omdat hubbie 26 jaar […]
Ik heb ooit eens een wokgerecht met kip met cashewnoten gegeten bij de Chinees. Hoog tijd om dit heerlijke maaltje eens zelf thuis te maken. En dat is helemaal niet zo moeilijk en net zo lekker. Super malse en sappige kip met knapperige groente en die zalige cashewnoten erbij. Zelf koken Onze buren […]
Deze peren flapjack crumble is een echt verwenontbijt voor de zondagmorgen. Lekker uitslapen en dan op je gemak dit ontbijt klaarmaken. Lekker warm uit de oven met de smaken van de herfst, genieten maar. Het is dus De kruimels die op de gestoofde peren gaan is een combinatie van een crumble en flapjacks. Ontbijt […]
Deze pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas is een heerlijke salade om zo te eten als lunch of avondeten, maar natuurlijk ook heerlijk bij de barbecue. Ik heb gepofte bietjes hiervoor gebruikt, die zou je ook kunnen roosteren op de barbecue voor een nog intensere smaak. En het aardse maar toch iets zoete smaak […]
De ‘vergeten’ knolselderij maakt helemaal zijn comeback. Daar waar hij heel lang alleen maar gebruikt werd in de erwtensoep, speelt hij nu de hoofdrol in vele gerechten. Je kunt de knolselderij in z’n geheel braden of roosteren in de oven en zo serveren. Of maak er deze te lekkere carpaccio van geroosterde knolselderij. Knolselderij […]
Ik mocht een fles Lima Drinking Vinegar Gember-Kurkuma ontvangen in de foodybox van Kroon op het Werk. Ik kende deze vinegar/azijn nog niet, tijd om ermee te gaan experimenteren. Heb allereerst natuurlijk een slokje geproefd, poeh hé wel heftig spul om zo te drinken. Eerst maar eens op een andere manier gebruiken, zoals in de […]
In de zomereditie van de Foodybox van Kroon op het Werk zat een grote prei en heerlijke tomaatjes Van Eigen Bodem. Natuurlijk lekker om in een gerecht te verwerken, maar ik wilde de prei en de tomaatjes de hoofdrol laten spelen. Nou dat is gelukt met deze gestoofde prei met tomaten. Een heerlijk groentegerecht wat […]
En alweer mocht in een mooie foodybox van Kroon op het Werk ontvangen. Dit is de zomereditie en er zitten weer toffe producten in. Het eerste product waarmee ik iets gemaakt heb is de Furikake Zeewier. Een Japanse smaakmaker gemaakt van zeewier. Dit vraagt natuurlijk om een passend gerecht en het is een heerlijke Poke […]
Ik had nog wat broccoli over, wat zal ik ermee doen. Zal ik het roosteren of roerbakken? Dit geeft altijd een lekkere smaak aan de toch wel zo saaie broccoli. Nee, ik ga er iets anders mee doen. Omdat ik Aziatische burgers ging maken, wilde ik in dit thema blijven. Het is dus een Aziatische […]