Filorolletjes gevuld met pulled pork

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.   Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]

Yoghurt panna cotta met Amarena kersen

Yoghurt panna cotta met Amarena kersen

Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt.   Het […]

Versla jouw winterdip met deze antigriep mango mandarijn smoothie

Mango mandarijn smoothie

Versla jouw winterdip met deze antigriep mango mandarijn smoothie. Deze smoothie is niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel erg goed voor je. En zeg nou zelf, met dit kleurtje kan een grauwe dag toch niet meer stuk?   In de smoothie heb ik wat verse gember en kurkuma geraspt. Deze beide kruiden […]

Amarena kersen tonic mocktail

Amarena kersen tonic mocktail

In deze Amarena kersen tonic mocktail heb ik een tak basilicum gestoken voor extra smaak. Je zult het misschien een vreemde combinatie vinden, maar geloof met kersen en basilicum zijn een goede match. Als je niet van basilicum houdt of je hebt het niet in huis, gebruik dan verse munt.   Natuurlijk kan je voor […]

Moscow mule mocktail met granaatappel

Moscow mule mocktail met granaatappel

We werden als bloginsider van fansquare.nl Francesca Kookt uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke soda’s van Royal Club. De Moscow mule cocktail is een van oorsprong Amerikaanse cocktail. Dit wordt geserveerd in een koperen mok en bestaat uit wodka met gemberbier Deze Moscow mule mocktail met granaatappel is een lekkere variant hierop […]

Gemengde bonensalade met limoen en pinda's

Gemengde bonensalade met limoen en pinda’s

Natuurlijk kan je voor deze gemengde bonensalade met limoen en pinda’s allerlei soorten bonen gebruiken. Snijbonen (eventueel heel gelaten), peultjes, sugar snaps, haricots vert, boterbonen, etc. Ook lekker erbij zijn gehakte cashewnoten. Als je niet van koriander houdt, gebruik dan peterselie in dit recept.   Ik zag het recept Mixed Beans with Peanuts, Ginger, and […]

Spaghetti met garnalen en hete saus

Spaghetti met garnalen en hete saus

Ik zeg het maar gelijk….deze Spaghetti met garnalen en hete saus is een bizar recept. Bizar omdat er mayonaise in zit. Mayonaise in een warme saus, waarom niet? In feite is bearnaisesaus ook een warme mayonaise, alleen dan gemaakt van boter in plaats van olie. Gebruik wel een goede mayonaise zoals die van Hellmann’s of […]

Moscow mule cocktail

Moscow mule cocktail

De Moscow mule cocktail is een Amerikaanse klassieker en wordt geserveerd in een koperen mok. Je zou denken dat deze cocktail uit Rusland zou komen, maar het is een Amerikaanse cocktail welke in 1941 werd bedacht door drie producenten van respectievelijk wodka, gemberbier en een koperfabrikant. De cocktail werd een succes en is sindsdien niet […]

Thaise Pad Thai

Thaise Pad Thai

Pad Thai is een bekend Thais roerbakgerecht gemaakt van platte rijstnoedels met ingrediënten zoals lente-ui, taugé, ei en een keuze uit vlees, tofu of garnalen. Het gerecht wordt op smaak gebracht met knoflook, vissaus, rode peper en palmsuiker en geserveerd met limoen, koriander en pinda’s. Dit gerecht wordt op elke straathoek in Thailand bereid. Je […]

Zeebrasem uit de oven met een mangosalsa

Zeebrasem uit de oven met een mangosalsa

Een hele vis bereiden is niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, je legt ze op een ovenplaat en de oven doet het werk. Probeer deze zeebrasem uit de oven met een mangosalsa eens, je zult er geen spijt van krijgen. Lekkere Oosterse smaken uit de oven. Manlief is gek op mango, dus die had […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden