Griekse orzo maneštra

Griekse orzo maneštra

Een bord vol met comfort food, dat is deze romige Griekse orzo maneštra. Een orzo met rundergehakt gegaard in een tomatensaus, dit wil je proberen! Maneštra oftewel risotto Griekse stijl met rundergehakt, is een eenvoudig Grieks gerecht wat makkelijk te bereiden is. Als je zin hebt in een bordje warm comfort eten, dan is dit […]

Vegetarische Buffalo kip taco tubs

Vegetarische Buffalo kip taco tubs

Wij zijn dol op Buffalo chicken en het is een van mijn favoriete smaakcombinaties, hier krijg ik regelmatig trek in. Deze vegetarische Buffalo kip taco tubs met een salade, blauwe kaas en zelfgemaakte ranchsaus zal je versteld doen staan. Vol van smaak en bovendien super simpel om te maken. Je zult het geweldig vinden om […]

Pasta met romanesco en kaassaus

Pasta met romanesco en kaassaus

Bij mijn groenteboer was de romanesco in de aanbieding. Wat zal ik eens met deze bijzondere torentjesbloemkool maken? Manlief had zin in pasta, dus is het een heerlijke pasta met romanesco en kaassaus geworden. Dit romige recept voor pasta met romanesco en spekjes is echt een schot in de roos als je zin hebt in […]

Krokante smashed potatoes

Krokante smashed potatoes

Geplette aardappelen oftewel crushed of smashed potatoes is zo’n lekker bijgerecht of tussendoortje! Ze zijn krokant van buiten, romig van binnen en boordevol smaak. En dan die goddelijke saus erbij, deze krokante smashed potatoes wil je proeven! Hiervan blijf je eten, je kunt niet stoppen. Ook heerlijk als tapas trouwens, een soort patatas bravas 2.0. […]

De kruidige tahini saus op deze falafel bowl met bloemkool en kikkererwten is pure magie.

Falafel bowl met bloemkool en kikkererwten

De kruidige tahini saus op deze falafel bowl met bloemkool en kikkererwten is pure magie. Probeer deze bowl met geroosterde groenten en falafel als vegan lunch of hoofdgerecht. Een traybake is de beste manier om geroosterde groenten te bereiden. Heerlijke goudbruin geroosterde groenten, die makkelijk te maken zijn in de oven. Halverwege leg je de […]

Smashed rode bieten met geitenkaas

Smashed rode bieten met geitenkaas

Een heerlijke nieuwe manier om van bieten te genieten is geplet, besprenkeld met olijfolie en vervolgens geroosterd tot ze krokant zijn. Gebruik je gekookte of zelf gepofte bieten, dan is dit gerecht binnen een kwartiertje klaar. Ik heb al veel bietrecepten gekookt, maar deze smashtechniek is misschien wel mijn nieuwe favoriete methode. We nemen een […]

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Als ik er de tijd voor heb, vind ik het lekker om te lunchen met een salade. Deze keer is het een heerlijke salade met gerookte forel en crispy linzen geworden. Je zou het zelfs als avondmaaltijd kunnen eten, maak er dan een iets grotere portie van of serveer het met een lekker stuk brood. […]

Geroosterde berbere kip

Geroosterde berbere kip

Ik ben dol op een gebraden of geroosterde kip en elke keer probeer ik de kip op een andere manier te bereiden. Deze keer heb ik een zalige geroosterde berbere kip gemaakt, met de Afrikaanse smaken van de berbere specerijenmix. Ik zou elke week wel een gebraden kip kunnen eten. En het hoeft niet elke […]

Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat

Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat

Deze stamppot is zowel ’s winters als zomers lekker. Als de winter voorbij is, betekent het niet dat je geen stamppot meer eten kunt. Het is geen superzwaar gerecht, maar een heerlijke kruidige stamppot met de smaken van het Midden-Oosten. Hollandse bloemkoolstamppot met sucuk en baharat, een heerlijk twist op een klassieke stamppot. Dit wil […]

Geroosterde spitskool met mosterddressing

Geroosterde spitskool met mosterddressing

Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze geroosterde spitskool met mosterddressing is verbazingwekkend lekker van smaak en textuur. Makkelijk te maken want de oven doet het werk voor je. Je maakt er een mosterddressing bij, kool is nog nooit zo lekker geweest!   Spitskool   Koop jij wel eens een spitskool? De naam […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden