Wrap met Caesar kipsalade

Wrap met Caesar kipsalade

Poeh hé…. het is al een hele tijd warm en het wordt steeds warmer. Wat moet je eten met deze hittegolf …. salades dus. Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, verwen ik hem regelmatig met ‘Amerikaanse’ gerechten. Zo is hij gek op Caesar salad. Maar deze keer heb ik het gecombineerd in een […]

Baby boerenkoolsalade met kipfilet

Baby boerenkoolsalade met kipfilet

In het kader van ons dieet heb ik deze lekkere boerenkoolsalade met kipfilet. De kipfilet heb ik gekookt en laten afkoelen. Ik heb baby boerenkool hiervoor gebruikt die vind je bij de salade koeling bij de supermarkt.   Aioli gemaakt van aquafaba   En ik heb er een hele bijzondere dressing bij gemaakt, namelijk een […]

Fusilli met verse pesto en groene asperges

Fusilli met verse pesto en groene asperges

Deze fusilli met verse pesto en groene asperges is een eenvoudig en licht lentepastagerecht dat je met slechts een handvol ingrediënten in minder dan 20 minuten maakt (inclusief voorbereiding!). Meng gekookte pasta met verse gemaakte basilicumpesto, asperges en Parmezaanse kaas voor het ultieme recept voor een lentepasta boordevol ongelooflijke smaak. Eerlijk gezegd smaakt dit gewoon […]

Pulled pork lasagne

Pulled pork lasagne

Pulled pork is tegenwoordig kant en klaar in elke supermarkt te koop, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Hier kan je lezen hoe ik pulled pork in de oven bereid heb. Pulled pork is lekker om zo te eten, maar ook heerlijk in een wrap, op een broodje of zoals deze pulled […]

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Ik had nog maar een keer rode bietjes gebruikt in onze vegetarische maand en daarom vond ik dat ik deze groente nog een keer moest toepassen. Vooral omdat hubbie gek is op rode bietjes. En hij is gek op risotto – of eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken – dus staat er risotto met rode […]

Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen

Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen

Ook deze lekkere knolletjes heb ik gescoord in Het Lokaal in Amersfoort. Maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb ze gecombineerd in dit vegetarisch gerecht Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen. Herfstknolletjes zijn een oude (vergeten) groente die in Nederland alleen nog in de biologische landbouw geteeld wordt. Het is dezelfde knol […]

Orzo met paddenstoelen en balsamico

Orzo met paddenstoelen en balsamico

Orzo is een pastasoort wat lijkt op een rijstkorrel. Het wordt vooral veel in de Italiaanse, Turkse, Griekse en Arabische keuken gebruikt. In de Italiaanse keuken wordt het o.a. in soepen gebruikt in plaats van vermicelli. Of als vervanging van risotto rijst in een risotto gerecht, ze noemen het dan orzotto. Je kunt couscous ook […]

Pasta met kip en paprika in een romige kaassaus

Pasta met kip en paprika in een romige kaassaus

Deze Pasta met kip en paprika in een romige kaassaus is een simpel te maken pasta gerecht. Het bijzondere aan deze pasta is dat je alles in 1 pan bereid. Het is wat machtig door de room en Parmezaanse kaas, maar dit maakt het wel ontzettend lekker. Je kunt voor dit gerecht ook kipdijfilets gebruiken […]

Krokante kipnuggets

Krokante kipnuggets

Zelf kipnuggets maken is helemaal niet moeilijk, veel lekkerder en je bepaalt ook nog eens zelf de smaak ervan. En het is veel gezonder, zonder allerlei chemische toevoegingen. Door panko (Japans paneermeel) te gebruiken, krijg je extra krokante kipnuggets. Ik heb er voor extra smaak geraspte kaas, tijm en gerookte paprikapoeder door het paneer gedaan. […]

Ragù alla Bolognese

In Nederland hebben wij het spaghetti Bolognese genoemd en er onze eigen creatie van gemaakt, maar het originele recept is Tagliatelle met Ragù alla Bolognese. De bij ons bekende Bolognese saus wordt in Italië Ragù genoemd en deze Ragù wordt in Italië nooit met spaghetti maar met Tagliatelle gegeten. Het is wel één van de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden