Bijna Sinterklaas …. tijd voor Bisschopswijn. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken. Bisschopswijn en Glühwein zijn een hartverwarmend warme wijnen met kruiden die in de koude wintermaanden gedronken worden. Bisschopswijn wordt oorspronkelijk tijdens Sinterklaas gedronken en Glühwein vooral rond de Kersttijd. Er zit een klein verschil tussen deze twee warme wijndranken, namelijk dat […]
Deze zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Zoete aardappelpuree zoals ze hem in Amerika eten. Ik heb de aardappelen gegaard in de oven maar je kunt de aardappelen ook schillen, in stukken snijden en koken (12-15 minuten). Kook ze niet te lang, dan worden ze papperig. Afgieten en even laten uitstomen. […]
Een heerlijke Kruidige boterkoek voor de maand december. Maar ze zijn zo lekker, dat je ze het hele jaar wel kunt eten, haha. Probeer ook eens deze Kruidkoeken.
Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel is zo’n klassiek gerecht wat je met de feestdagen kunt serveren. Ik heb er nog een paar plakken sinaasappel bij geserveerd, omdat ik dit lekker fris vind bij het recept. De sinaasappels snijd je als volgt: Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet […]
Deze Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen heb ik gemaakt met zelfgemaakte yoghurt. Lees hier hoe ik dat gedaan heb. Het is ontzettend leuk om zelf yoghurt te maken en het is ook nog eens superlekker.
Het is even wat snijwerk, maar dan heb je wel een heerlijk gezond toetje met heel weinig calorieën in dit Citrus dessert en dat is ook wel eens lekker. Lekker fris toetje voor bijvoorbeeld na deze Marokkaanse runderstoofpot
Couscous gemaakt van een lekkere stevige tarwekorrel. De pikante worstjes geven veel smaak aan deze Tarwecouscous met worstjes en groente. Nog zin in een lekker toetje, misschien is deze tahinparfait met kersen iets voor je.
Serveer deze Rode biet, venkel en rode koolsalade met sinaasappels als lunch of als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd. Deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen is ook niet te versmaden.