Kruidige rijstpudding met blauwe bessen

Kruidige rijstpudding met blauwe bessen

Deze kruidige rijstpudding met blauwe bessen is zowel koud als warm lekker. Op een koude dag is het warm lekker als nagerecht of zelfs ontbijt. Of serveer het koud met wat vers fruit op warmere dagen.   Probeer ook eens deze Filipijnse chocolade rijstpudding Champorado

Een heel makkelijke gerechtje, wat je eventueel de avond ervoor al klaar kunt zetten in de koelkast.

Rood, wit en blauw ontbijtje

Voor Koningsdag heb ik voor jullie een koninklijk rood, wit en blauw ontbijtje met natuurlijk ook een beetje oranje erin. Een heel makkelijk gerechtje, wat je eventueel de avond ervoor al klaar kunt zetten in de koelkast. Dit is ook lekker als tussendoortje of nagerecht.   Ontbijt   In mijn blog Ontbijt je wel, kan […]

Witlofsalade met appel en sinaasappel

Witlofsalade met appel en sinaasappel

Deze witlofsalade met appel en sinaasappel gaat heel goed samen met vis, varkensvlees en kip. Of serveer het bij de barbecue. Lekkere frisse salade met een zoete en pittige saus erover.   Probeer ook eens deze Chinese koolsalade met mandarijn

Paaslammetjes in de wei

Paaslammetjes in de wei

Deze Paaslammetjes in de wei is zo’n leuke traktatie met de Paasdagen. Maak ze samen met de kinderen, dit vinden ze heel erg leuk om te doen. Voeg naar wens zoveel poedersuiker toe als je wilt, proef tussendoor of het zoet genoeg is voor je. Als je geen chocolade Paaslammetjes kunt vinden, gebruik je (Dragee) […]

Santuario koffie cocktail met ginger ale en Grand Marnier

Santuario koffie cocktail met ginger ale en Grand Marnier

Deze Santuario koffie cocktail met ginger ale en Grand Marnier is een heerlijke cocktail. Ik had nooit gedacht dat koffie in een cocktail zo lekker kon zijn. Ik heb hiervoor de Santuario cold drip coffee van Batavia Dutch Coffee gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf espresso zetten en deze laten afkoelen. In plaats van […]

Zoete aardappelcake met rozijnen en pecannoten

Zoete aardappelcake met rozijnen en pecannoten

Deze zoete aardappelcake met pecannoten en rozijnen is heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. De kinderen zullen het zalig vinden en geen idee hebben dat ze eigenlijk groente eten. Je kunt ook pompoen of wortel in plaats van zoete aardappel gebruiken in dit recept. Andere soorten noten en/of gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld […]

Cranberry compote

Cranberry compote

Zeg je Kerst dan zeg je cranberries. Deze zijn vers verkrijgbaar in december en passen heel goed bij het Kerstdiner. Lekker bij wild, kalkoen, kip, varkensvlees of zelfs kaas. Cranberry compote is veel lekkerder dan de kant-en-klare en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb cranberrysap* (van Ocean Spray te koop bij o.a. AH) […]

Tarwe met wortels en kikkererwten

Tarwe met wortels en kikkererwten

Deze Tarwe met wortels en kikkererwten is een Midden-Oosters recept en diegenen die mij al langer volgen, weten dat ik gek op deze keuken ben. Ik heb voor dit gerecht hele tarwekorrels gebruikt. Die koop je in grote zakken bij een Turkse winkel. Je kunt de tarwe het beste een paar uur van te voren […]

Bisschopswijn

Bisschopswijn

Bijna Sinterklaas …. tijd voor Bisschopswijn. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken. Bisschopswijn en Glühwein zijn een hartverwarmend warme wijnen met kruiden die in de koude wintermaanden gedronken worden. Bisschopswijn wordt oorspronkelijk tijdens Sinterklaas gedronken en Glühwein vooral rond de Kersttijd. Er zit een klein verschil tussen deze twee warme wijndranken, namelijk dat […]

Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Deze zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Zoete aardappelpuree zoals ze hem in Amerika eten. Ik heb de aardappelen gegaard in de oven maar je kunt de aardappelen ook schillen, in stukken snijden en koken (12-15 minuten). Kook ze niet te lang, dan worden ze papperig. Afgieten en even laten uitstomen. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden