Mini pavlova's met herfstfruit

Mini pavlova’s met herfstfruit

Zondag is onze toetjesdag. Dus alleen op zondag maak ik een nagerecht voor na het avondeten. Dit doen we al jaren zo en dat houd ik er graag in. Deze Mini pavlova’s met herfstfruit zijn ontstaan omdat ik iets wilde doen met die heerlijke verse vijgen die nog in de fruitschaal lagen. Daarom is het […]

Hartvormige plaattaart met vijgen

Hartvormige plaattaart met vijgen

Momenteel zijn er volop verse vijgen te koop en omdat ze in de aanbieding waren heb ik er heel veel gekocht. Maar ja, wat ga je er dan mee doen. Ze zijn natuurlijk al heerlijk om zo te eten of in de yoghurt te serveren, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Het […]

Langzaam gestoofde kweeperen

Langzaam gestoofde kweeperen

Door een dorpsgenoot werd ik erop geattendeerd dat er in een bepaalde straat heel veel kweepeerbomen staan en dat ik die daar kon plukken. Nou onmiddellijk naar dit adres gereden natuurlijk en daar stonden de bomen vol met kweeperen. Hij zei nog: de jongelui lopen te voetballen met de kweeperen die van de boom gevallen […]

Mini cheesecake met grapefruit en kokos

Deze mini cheesecake met grapefruit en kokos is een klein beetje gebaseerd op de goddelijke Grapefruit kokos cheesecake van Deb’s Bakery. Zij heeft namelijk naar aanleiding van mijn tip meegedaan aan een bakwedstrijd van Huize van Wely. Debbie’s specialiteit is bakken en dat van mij helemaal niet. Daarom is deze makkelijke mini cheesecake met grapefruit […]

Limoncello Tiramisu met frambozen

Limoncello Tiramisu met frambozen

Zo ongeveer een keer per maand komt de familie eten en dan doe ik natuurlijk mijn best om iets lekkers te bereiden. Heb altijd wel het idee dat men dit van mij verwacht (haha). Maar ja soms vinden ze de meest simpele gerechten het lekkerst, dus hoef ik me niet al te druk te maken. […]

Cheesecake met dulce de leche

Cheesecake met dulce de leche

Dit is een no-bake cheesecake met dulce de leche. Je hebt dus geen oven nodig voor dit goddelijk taartje, alleen maar de koelkast en geduld. Ik heb voor de zekerheid maar een kleine cheesecake gemaakt, want het is natuurlijk wel een caloriebommetje. Dus geef iedereen maar een klein stukje van dit machtige taartje.   Voor […]

Overheerlijke zuccotto parfait

Overheerlijke zuccotto parfait

Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan.   […]

Ruby chocolade ijs

Ruby chocolade ijs

Ruby chocolade of roze chocolade is na de pure, melk en witte chocolade de vierde chocoladesoort. Het heeft een prachtige natuurlijke roze kleur, zonder toegevoegde kleurstoffen en/of smaakstoffen. De cacaobonen hebben een roze/rode kleur en daardoor is de chocolade roze. De smaak heeft een hint van rood fruit. Deze chocolade is in 2018 door de […]

Vlierbloesemijs

Vlierbloesemijs

Het is voorjaar de vlier staat weer in bloei. Elk jaar probeer ik ze toch wel te plukken en meestal maak ik er heel veel vlierbloesemsiroop van, waar ik de rest van het jaar weer van kan genieten. En nu heb ik van die heerlijke siroop weer vlierbloesemijs gemaakt. IJs bereid op de super makkelijke […]

Zwarte knoflook ijs met whisky

Zwarte knoflook ijs met whisky

Ik mocht van een paar bollen zwarte knoflook ontvangen van Zwarte Knoflook. Nou dan beginnen mijn hersenen overuren te maken, want ik wil hiermee natuurlijk hele bijzondere receptjes maken. Omdat zwarte knoflook een hele speciale, beetje dropachtige en zoete smaak heeft ben ik gaan experimenteren om er ijs van te maken. Ik had al eens […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden