Eton Mess met rode bessen

Eton Mess met rode bessen

Deze Eton Mess met rode bessen ontstond nadat ik teveel meringues gemaakt had. Ik had ze goed afgesloten bewaard en op een zondag (onze enige toetjesdag van de week) bedacht ik me dat ik de meringues nog had liggen. Maar ja wat ga je ermee doen. Slagroom in huis, check…..rood fruit in de vriezer, check! […]

Geroosterde spruitjes met pomelo

Geroosterde spruitjes met pomelo

En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]

Pittige drumsticks met pinda's en koriander

Pittige drumsticks met pinda’s en koriander

Deze pittige drumsticks met pinda’s en koriander zijn heerlijk als borrelhap of serveer ze als hoofdmaaltijd met nasi of gestoomde broccoli en witte rijst. Lekkere pittige drumsticks met Oosterse smaken. Maak het zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder rode peper te gebruiken in de saus. Als je de zaadlijsten en […]

Karnemelk cranberry scones

Karnemelk cranberry scones

De feestdagen zitten er aan te komen en ik zie clotted cream staan in de blauwe grootgrutter in ons dorp. Nu kan ik clotted cream nooit vinden in ons dorpje, dus heb ik toch maar snel het flesje meegenomen. Maar ja wat doe je er dan mee. De traditionele scones maken en omdat het bijna […]

Chocolade pindakaastoetje in een glaasje

Waarschuwing vooraf: niet maken! Veel te lekker! Haha. Ik mocht twee potten pindakaas ontvangen en wilde daar iets lekkers mee maken. Het was zondag (de enige dag dat wij een toetje eten) en ik had nog een reep chocolade, de pindakaas en slagroom staan. Ging aan de slag en het is uiteindelijk deze heerlijke zondige […]

Sinterklaas wentelteefjes

Sinterklaas wentelteefjes

Deze Sinterklaas wentelteefjes zijn een heerlijke traktatie voor de kinderen op Sinterklaasavond. Neem voor dit gerecht lekkere rijpe peren, zoals bijvoorbeeld een Conference of een Doyenné du Comice peer. Ik heb Schuddebuikjes gebruikt, maar je kunt ook speculaasjes fijnhakken en die in het recept gebruiken.   Snoepen en lekker eten, hoort bij Sinterklaas. Daarom heeft […]

Pompoenmuffins met een roomkaas topping

Pompoenmuffins met een roomkaas topping

Deze pompoenmuffins met een roomkaas topping zijn echte ‘najaars’ muffins. De pompoenen zijn volop verkrijgbaar. Pompoenen zijn voor zoveel verschillende recepten toepasbaar, wat dacht je van deze heerlijke vegetarische Pompoen hasselback, of maak er een pittige Pompoenchutney, Pompoenhummus of een Pompoensoep met Mexicaanse twist van.   *Om pompoenpuree te maken, kan je de pompoen in […]

Tarte tatin

Tarte tatin

Een Tarte tatin is een Franse appeltaart die omgekeerd gebakken wordt op een laag van gekaramelliseerde suiker. Het is een oud streekgerecht en de gezusters Tatin uit Lamotte-Beuvron, maakten de taart wereldberoemd. Gebruik geen moesappels (zoals de Goudrenet of Elstar) voor deze taart, die zijn doordat ze te veel vocht verliezen, niet geschikt voor de […]

Verwenontbijtje met Scones

Verwenontbijtje met Scones

Scones zijn typisch Engelse ‘broodjes’ die meestal geserveerd worden bij een high tea. Traditioneel wordt er clotted cream en jam bij geserveerd. Clotted cream is een dikke room met een vetpercentage van 55%(!) en lijkt wel een beetje op de mascarpone. Ik serveer bij dit verwenontbijtje met scones verse roomkaas als vervanger van de clotted […]

Rode bessen op sterke drank

Rode bessen op sterke drank

Mijn oma en opa hadden een hele grote moestuin een boomgaard. Vooral zomers was ze er erg druk mee. Alles was natuurlijk op dezelfde tijd rijp en moest geoogst of geplukt worden en wij mochten daarbij helpen. Appeltjes schillen en drogen, fruit inmaken in alcohol en groenten in zuur of zout leggen. Op deze manier […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden