Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]
Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt. Het […]
Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt. Het nagerecht wordt […]
Heel af en toe verwennen wij onszelf op zondagmorgen met een speciaal ontbijtje zoals vandaag bijvoorbeeld met volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd. Ik had nog een potje lemon curd staan en wilde die graag opmaken. Goed excuus om dat over pannenkoekjes te gebruiken. Door de toevoeging van Whey (proteïnepoeder) en kwark is […]
Ik probeer elke morgen en ander ontbijtje te verzinnen en daarbij zijn chiapudding en overnight oats mijn favorieten. Dit omdat ik het ’s avonds klaar kan zetten en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Zeker als hubbie heel vroeg vertrekt is dit ideaal. Ik had nog appels in de fruitmand liggen en heb altijd […]
Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens! Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, […]
Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren we hier de Amerikaanse feestdagen. Zo ook Thanksgiving (4e donderdag in november). Al jaren vraagt hij mij om een pumpkin pie te maken, nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een klassieke Amerikaanse pompoentaart geworden. Bedenk wel van te voren dat je deze […]
Deze banaan en chocoladecake heeft een volle chocoladesmaak maar je proeft ook nog de banaan. Gebruik lekkere rijpe bananen hiervoor, die geven de meeste smaak. Dus als je van die (bijna) bruine bananen hebt liggen in de fruitmand, dan is dit de manier om ze op te maken! Voor de extra chocoladesmaak heb ik cacaopoeder […]
Ken je de Amerikaanse pecan pie? Heerlijk, ik ben er gek op. Deze koekjes komen qua smaak aardig in de buurt van deze lekkere pecan pie. Niet goed voor de lijn, maar het zijn toch echt wel de lekkerste krokante pecannoten koekjes die je zelf kunt maken. Het taartje heeft een lekkere krokante deegbodem […]
Zeg je herfst dan zeg je pompoenen. En de topper van Starbucks in deze tijd is toch wel de Pumpkin spice latte. Dit drankje is super populair in Amerika en nu dus ook daarbuiten. In Amerika kan je pompoenpuree kant-en-klaar in blik krijgen, ik heb het hier nog nooit gezien. En dat is misschien maar […]