Pittige burgers

Lekker zelf deze Pittige burgers maken, helemaal niet moeilijk en veel lekkerder…je bepaalt namelijk zelf wat je erin doet. Real dude food. Serveer de hamburgers met deze lekkere aardappelpartjes

Halloumi spiesjes

Halloumi spiesjes

Deze Halloumi  spiesjes zijn een prima vegetarisch alternatief voor de barbecue met Halloumi kaas die niet smelt op de grill. Serveer de spiesjes met deze heerlijke Romesco saus.

Regenboogforel met dille citroenboter

Regenboogforel met dille citroenboter

Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Dille citroenboter

Deze Dille citroenboter is heerlijk bij vis. Kruidenboter zelf maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Heb je liever een pittiger kruidenboter voor bij het vlees: maak dan deze Koriander chipotleboter.

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. Ook lekker op de barbecue. Drink vooraf een lekkere Frosé

Mexicaanse burgers met Guacaioli

Mexicaanse burgers met Guacaioli

Ik heb voor deze Mexicaanse burgers met Guacaioli hele maïskolven gebruikt en deze gegrild, maar je kan ook gewoon een blikje maïskorrels gebruiken. Guacaioli is een combinatie van guacamole en aioli. Of liever een burger gemaakt van vis? Probeer dan deze Zalmburgers met avocadomayonaise

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet.   Mezze   Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]

Guacamole

Guacamole zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de kant-en-klare guacamole. Ik vind het lekker als de avocado’s niet teveel geprakt zijn. Deze Mexicaanse dip is lekker bij de tempura van groenten.

Mini Taco Tubs gevuld met Burrito Longhaas

Als bloginsider 2 recepten bedacht en bereid met de producten van Santa Maria Tex Mex. #verrasmettexmex Deze Mini Taco Tubs gevuld met Burrito Longhaas is een van de twee gerechten. Ik heb longhaas voor deze taco tubs gekozen omdat het vlees zo lekker mals is. Leuk om te gebruiken met een barbecue, dan grill je […]

Tzaziki

Tzaziki

Tzaziki is een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer, knoflook, munt en yoghurt. Maak het zelf, dat is zoveel lekkerder. Lekker bij deze Souvlaki

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden