Ik had een verse mierikswortel gekocht bij mijn groenteboer. Maar ja wat ga je ermee doen. Hubbie roept altijd dat hij geen mosterd en/of mierikswortel lust, maar ondertussen heeft hij diverse keren mosterd gemengd door een gerecht gegeten en nooit gezegd dat hij het niet lustte. We gaan nu kijken of hij de mierikswortel eruit […]
Ik zal het maar bekennen …. ik lust geen bier. Heb het vroeger veel gedronken maar ineens lustte ik het niet meer. Heel af en toe probeer ik het nog eens, maar de meesten vind ik niet lekker. Maar ja dan heb je bieren nog met een smaakje, zoals de Radler citroen 0%. Die vond […]
Heerlijke lichte couscous gemaakt van bloemkool. De bloemkool rasp je met een grove rasp of hak je fijn in een keukenmachine. Hierdoor kan je couscous vervangen door deze fijne groente. Ook lekker als vervanging van bijvoorbeeld rijst. Deze bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries gaat heel goed samen met deze Pittige kippenbouten. Ook zou […]
Ik had een heerlijke en kleurige salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata gemaakt en had daardoor nog een stuk rode kool, wortel en venkel over. Deze lagen al een paar dagen in de koelkast te lonken. Die moesten nog verwerkt worden in een gerecht. Ik heb daar deze knapperige koolsla met venkel, wortel, […]
De bekende Argentijnse groene Chimichurri saus wordt meestal gemaakt van peterselie, rode pepers, ui en knoflook. Dit is een variatie op de klassieker, het is een Chimichurri gemaakt van verse munt. Lekker bij een gegrilde steak of lamsvlees. Het is een lekkere frisse groene kruidensaus door het gebruik van de verse munt. Je kunt de kruiden […]
Zhoug pittige kruidensaus komt van oorsprong uit Yemen, maar je vindt deze saus ook in de Syrische en Israëlische keuken. En wordt vaak geserveerd bij falafal of gegeten met een stuk brood. Heerlijk met het Arabische eiergerecht Shakshuka of als dipsaus. Ook lekker op de hummus, in een soep of op een omelet. Ook lekker […]
Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft […]
Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus, dus alle recepten van deze saus zijn groen. Het is een koude saus gemaakt van diverse groene kruiden. In Frankrijk gebruiken ze o.a. dragon en in Mexico groene peper en tomatillo’s. Ik geef je hier het recept van de Italiaanse Salsa Verde. Geef […]
Persillade, wat is dat? Misschien heb je het wel een in een recept voorbij zien komen. Het is een Frans kruidenmengsel gemaakt van gehakte peterselie met knoflook en olijfolie. Heel erg simpel maar wel erg lekker. Het wordt als smaakmaker gebruikt bij diverse gerechten. Lekker bij gegrild vlees, kip, vis, zeevruchten of op je gekookte […]
Als je van pittig houdt, moet je eens deze lekkere kippenbouten met mangosalsa proberen. Het fruitige van de mangosalsa gaat heel goed samen met de spicy kippenbouten. Je kunt de gemarineerde kippenbouten ook heel goed (langzaam) garen op de barbecue. Lekker zomers gerecht met tropische smaken. Door de marinade komt de kip een beetje donker […]