Krabbetjes (spareribs)

Krabbetjes (spareribs)

Vraag je slager of hij ribbetjes wil snijden met extra vlees eraan. Deze Krabbetjes (spareribs) zijn dus ribs met extra veel vlees eraan. Natuurlijk kan je de krabbetjes – als ze gegaard zijn in de oven – ook lekker verder grillen op de barbecue. Lekker bij deze spareribs zijn deze Aardappelpartjes en Chinese koolsalade

Kip-sucukburger

Kip-sucukburger

Chickenburger anyone? Maak eens deze Kip-sucukburger gemaakt van kippengehakt met het pittig worstje sucuk. Heerlijke combinatie. Sucuk is een pittig worstje gemaakt van rundvlees en is verkrijgbaar bij de Turkse super. Als je geen sucuk kunt vinden, neem dan salami of chorizo als alternatief.  

Basisrecept hummus

Basisrecept hummus

Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus

Pittige burgers

Lekker zelf deze Pittige burgers maken, helemaal niet moeilijk en veel lekkerder…je bepaalt namelijk zelf wat je erin doet. Real dude food. Serveer de hamburgers met deze lekkere aardappelpartjes

Halloumi spiesjes

Halloumi spiesjes

Deze Halloumi  spiesjes zijn een prima vegetarisch alternatief voor de barbecue met Halloumi kaas die niet smelt op de grill. Serveer de spiesjes met deze heerlijke Romesco saus.

Regenboogforel met dille citroenboter

Regenboogforel met dille citroenboter

Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Dille citroenboter

Deze Dille citroenboter is heerlijk bij vis. Kruidenboter zelf maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Heb je liever een pittiger kruidenboter voor bij het vlees: maak dan deze Koriander chipotleboter.

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. Ook lekker op de barbecue. Drink vooraf een lekkere Frosé

Mexicaanse burgers met Guacaioli

Mexicaanse burgers met Guacaioli

Ik heb voor deze Mexicaanse burgers met Guacaioli hele maïskolven gebruikt en deze gegrild, maar je kan ook gewoon een blikje maïskorrels gebruiken. Guacaioli is een combinatie van guacamole en aioli. Of liever een burger gemaakt van vis? Probeer dan deze Zalmburgers met avocadomayonaise

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet.   Mezze   Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden