Raapstelen en knolselderij remoulade salade

Raapstelen en knolselderij remoulade salade

Lekkere pittige salade van ‘vergeten’ groenten.

Pruimentaartje

Pruimentaartje

Als de pruimentijd weer is aangebroken, maak dan dit taartje.

Pompoentaartjes

Pompoentaartjes

Leuke kleine hartige taartjes met pompoen en blauwe kaas.

Oostindische Kers kruidenboter

Oostindische Kers kruidenboter

Elk jaar zaai ik teveel Oostindische Kers. Ik gebruik de bloemen en blaadjes vaak om mijn salades op te fleuren, maar ja aan het eind van het seizoen staan er nog heel veel bloemetjes. Zonde om er niets mee te doen. En zo kwam ik op deze Oostindische Kers kruidenboter. Ik vries de helft van […]

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Zalm gekonfijt met rode biet en pestosaus

Zalm gekonfijt met rode biet en pestosaus

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Dessertwijn toetje met zomerfruit

Dessertwijn toetje met zomerfruit

Dit is een dessertwijn als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden. Dit Dessertwijn toetje met zomerfruit is een leuke afsluiter van een uitgebreid diner. Natuurlijk niet geschikt voor kinderen, het is dus een volwassen toetje. […]

Aardpeer gratin

Aardpeer gratin

Aardpeer is een knolgewas met een zachte, zoete smaak. Ze is familie van de zonnebloem. In Frankrijk noemt men de knollen ‘topinambour’, in Engeland ‘Jerusalem artichoc’. Het aroma doet een beetje aan artisjok denken.De smaak van aardpeer is tamelijk bijzonder en kan een etentje aardig opfleuren. Probeer ze eens in deze Aardpeer gratin. Let er bij […]

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon is een Frans gerecht van rundvlees gestoofd in rode Bourgogne wijn, paddenstoelen, uitjes, en spek. Maak een grote pan van dit lekkere gerecht klaar. Mocht je overhebben, dan gebruik je dit een volgende dag als ragout voor over de pasta: je brengt alles weer aan de kook en laat het zodanig lang sudderen tot […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden