Gehakt en zoete aardappelschotel

Gehakt en zoete aardappelschotel

Op de Facebook groep Recepten na een GPB/Sleeve zag ik regelmatig voorbij komen dat men een zogenaamde Big Mac schotel ging maken. Ik was toch wel nieuwsgierig geworden wat dit nou voor schotel was en heb het gegoogled. Diverse recepten hiervoor kwamen voorbij. Veel aardappelen en een beetje gehakt, dat kan anders dacht ik. Aangezien […]

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

In plaats van risotto rijst heb ik spelt gebruikt voor dit gerecht. Spelt is lekker en gezond en dit oude graan maakt helemaal zijn comeback. Waarom? Nou omdat het veel eiwitten bevat en het vol met mineralen en vitaminen zit. Spelt is voedzaam en goed te verteren. Je koopt het bij de natuurvoedingswinkels of bij […]

Mosselen met ham, venkel en dragon

Mosselen met ham, venkel en dragon

Dit is een klassieke Franse manier om mosselen te bereiden. Deze mosselen met ham, venkel en dragon is een soort surf&turf. Vlees gecombineerd met schaaldieren (of vis). Je kunt het als voorgerecht serveren of als hoofdmaaltijd. Serveer er een lekker stokbrood of ander soort brood bij. Het brood kan je lekker dippen in de witte […]

Orzotto met saffraan

Orzotto met saffraan

Na mijn gastric sleeve operatie verdraag ik rijst erg slecht. Maar orzo pasta gaat wel goed. Nou vond ik dat altijd al een heerlijke pasta soort, dus vervang ik rijst af en toe door orzo. Orzo pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Het voordeel van deze pasta is dat het heel erg snel gaar […]

Bagel met gerookte zalm

Bagel met gerookte zalm

Deze bagel met gerookte zalm is een echt verwenontbijtje. Je kunt het natuurlijk ook als brunch of lunch serveren op speciale (feest)dagen.   Een bagel is een Amerikaans rond broodje met een gat erin. De bagel zou uit Wenen kunnen komen, daar heette het een bügel. In Polen werd een soortgelijk broodje al in 1610 […]

Dorade met za'atar kruiden salsa en bulgur

Dorade met za’atar kruiden salsa en bulgur

Dorade oftewel zeebrasem is het hele jaar verkrijgbaar. Vraag jouw visboer ernaar en laat hem de vis fileren. Als je geen dorade kunt vinden kan je dit vervangen door zeebaarsfilet of een ander soort vis. Deze dorade met za’atar kruiden salsa en bulgur heeft de smaken van het Midden-Oosten ….. wij zijn er gek op. […]

Eénpans pastagerecht met worstjes

Eénpans pastagerecht met worstjes

Wie wil dat nou niet…..een makkelijk gerecht wat maar in één pan bereid wordt. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook heerlijk in het weekend. Het is een lekkere pasta met een romige saus. Probeer dit Eénpans pastagerecht met worstjes dus een keertje.   In plaats van salie kan je ook verse of gedroogde […]

Orzotto nero met pijlinktvis

Orzotto nero met pijlinktvis

Van het Nederlands Visbureau had ik een toffe uitnodiging gehad voor een perslunch pijlinktvis. Wat ik toen nog niet wist, is dat deze pijlinktvis gevangen wordt in de Noordzee. Inktvis uit Nederland, super vers en super lekker. Bereid jij wel eens inktvis of eet je het in restaurants in het buitenland? Grote kans dat deze […]

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Deze winterse salade met citrus en blauwe kaas heb ik zo genoemd omdat er rode kool en bloedsinaasappels in verwerkt zijn. Dit zijn seizoensproducten die we graag in de winter eten. Ik heb ze nu gecombineerd in een heerlijke salade.   Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan een andere kaassoort die jij […]

Salade met knoflookgarnalen en avocado

Salade met knoflookgarnalen en avocado

Voor deze salade met knoflookgarnalen en avocado kan je natuurlijk rauwe roerbak garnalen kopen die al gemarineerd zijn, of je marineert ze zelf. Een simpele salade maar ontzettend lekker. Eet het als lunch of als avondeten met een stukje (stok)brood erbij.   Ik heb deze salade als lunch gegeten. Brood verdraag ik na mijn gastric […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden