Deze prachtige regenboog snijbiet heb ik op de Boerenmarkt bij de Stadboerderij De Kemphaan in Almere gekocht met nog meer vergeten groenten. De groentekraam van Warmonderhof verkoopt groenten van eigen land. Snijbiet (ook wel bladmoes, snijmoes of warmoes genoemd) is een ‘vergeten groente’ die je niet vaak ziet liggen bij de groenteboer. Snijbiet is een […]
Een hele vis bereiden is niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, je legt ze op een ovenplaat en de oven doet het werk. Probeer deze zeebrasem uit de oven met een mangosalsa eens, je zult er geen spijt van krijgen. Lekkere Oosterse smaken uit de oven. Manlief is gek op mango, dus die had […]
Twee bossen groene asperges uit de Flevopolder gekocht op de markt. Gisteren al heerlijke geroosterde asperges gemaakt en vandaag gaan we voor een salade. Asperges deze keer eens rauw gelaten en heel dun geschaafd met een dunschiller. Het is even een handigheidje, maar als je de asperge goed plat op de snijplank legt en bij […]
Deze citrus salade met granaatappel, rode ui en munt is zomers heerlijk bij een stuk gegrild vlees, kip of vis. Door de oranjebloesemwater in de dressing heeft de salade de smaken uit het Midden-Oosten. De oranjebloesemwater kan je tegenwoordig vinden in de grotere supermarkten of bij een Turkse winkel. Gebruik lekker veel verse munt in […]
En weer zo’n lekker recept van mijn crash dieet. Een prachtige radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet is het geworden. Ik heb het gegeten als lunch, maar is natuurlijk ook heerlijk als voorgerecht. Natuurlijk gebruik je tijdens een crash dieet geen mayonaise of olie, hiervoor in de plaats heb ik magere yoghurt gebruikt. Als je deze […]
Ik krijg steeds meer plezier in het maken van gerechten tijdens mijn crash dieet. Niet kijken naar wat ik niet mag eten, maar kijken wat ik wel mag eten en daar dan een feestje van maken. Het commentaar op social media is …. ja zo kan ik ook wel ‘crashen’. Ik probeer er maar iets […]
Deze Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel past heel goed in mijn crash dieet. Alle ingrediënten hierin mag ik eten tijdens de weken voor mijn gastric sleeve. Dit gerecht is een gezond alternatief voor de Indiase rijstschotel Kedgeree. Het gerecht wordt in Engeland veel gegeten. Meestal wordt er gepocheerde gerookte schelvis gebruikt, maar je kunt […]
Ik zag een filmpje voorbij komen op Instagram dat Francine van heerlijkehappen.nl op bezoek ging bij een blogger om de “favoriete recept van” op te nemen. Dat leek me ontzettend leuk en heb mij gelijk aangemeld. Vandaag is het zover, Francine komt langs – met grote studiolampen en al – om mij te filmen in mijn […]
Ik had bij een biologische boer een paar hele lange bieten meegenomen. Hier moest ik natuurlijk iets bijzonders mee doen! Maar ja wat ga je er dan mee maken? Ineens had ik het ….. aangezien ik de laatste tijd nogal bezig geweest was met de spiralizer, leek het mij wel een leuk idee om die […]
Ik had een heerlijke en kleurige salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata gemaakt en had daardoor nog een stuk rode kool, wortel en venkel over. Deze lagen al een paar dagen in de koelkast te lonken. Die moesten nog verwerkt worden in een gerecht. Ik heb daar deze knapperige koolsla met venkel, wortel, […]