Pizza met mozzarella en shiitake

Pizza met mozzarella en shiitake

In mijn blog De boer op in Twente kan je lezen hoe wij o.a. de Buffalo Farm Twente en Shiitake Kwekerij Masselink hebben bezocht. Ik heb allerlei lekkere kaasjes meegekregen van de Buffalo Farm en een shiitake kweekset van de Shiitake kwekerij. Natuurlijk wil ik hier iets lekkers mee maken en het leukste is natuurlijk […]

Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven

Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven

Deze spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven is zo’n makkelijk gerecht, de oven doet namelijk het werk voor je. Doe alle ingrediënten – behalve de spaghetti – in een ovenschaal en schuif dit in de oven. Je hebt er geen omkijken naar en hoeft alleen nog maar de spaghetti te koken en alles […]

Stokbroodje salami met primosale kaas

Stokbroodje salami met primosale kaas

Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een primosale verse buffelkaas. […]

Filipijnse kip met mango salsa

Filipijnse kip met mango salsa

De Filipijnse keuken is een keuken die beïnvloed is door de Maleisische, Chinese en Spaanse cultuur. Het is een unieke fusion keuken met ingrediënten en gerechten uit diverse werelddelen. De Adobe is zo’n gerecht, het wordt gemaakt van kip of varkensvlees gesmoord in sojasaus, azijn en knoflook. Ik heb er mijn versie van gemaakt, het […]

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer

Deze pasta salade met gerookte zalm, broccoli en komkommer is heerlijk als lunch of zelfs als hoofdgerecht op een warme dag. Ik heb gerookte zalmfilets gebruikt omdat ik dat lekker vind. Maar je kunt natuurlijk ook plakken gerookte zalm gebruiken. Pasta….ik ben er gek op en meestal eten wij de volkoren pasta’s, zo ook deze […]

Risotto met zeebaarsfilet

Risotto met zeebaarsfilet

Dit had een zwarte risotto met zeebaarsfilet moeten worden, ik heb echter te weinig inktvisinkt gebruikt. Twee kleine zakjes inktvisinkt kostte mij € 4,95 en mijn visboer verzekerde mij dat dit genoeg moest zijn om de risotto zwart te krijgen. Nou, nee dus! Maar ja om nou een vermogen aan inktvisinkt uit te geven vind […]

Poolse koude bietensoep

Poolse koude bietensoep

Sclodnik is een klassieke Poolse koude bietensoep die een beetje lijkt op de bekende koude Russische bietensoep Borsjt. De soep is een zoetzuur, zoet van de bietjes en zuur van de yoghurt en/of zure room die erin verwerkt wordt. Origineel worden er jonge bietjes met blad in verwerkt, welke gekookt worden met blad en al. […]

Buddha bowl van groene groenten

Buddha bowl van groene groenten

Een Buddha bowl is een kom vol met gezonde vegetarische ingrediënten. Meestal zit er onderin de bowl (volkoren) rijst, granen of quinoa. Erop heel veel groenten, een eitje en eventueel wat noten en/of kiemen. Als je in de koelkast nog wat kleine restjes rijst en groenten hebt liggen, is dat ideaal om zo’n gevulde kom […]

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti met knoflook en olie oftewel Spaghetti aglio e olio is een van de makkelijkste pastagerechten van de Italiaanse keuken. Ik heb het recept uit het vakantiekookboek Italië van Onno Kleyn. Lees hier meer over dit boek. Het is simpel te maken, vooral handig als je op vakantie bent. Serveer er een lekkere groene salade […]

Parelcouscous salade met citroen en verse kruiden

Parelcouscous salade met citroen en verse kruiden

Deze parelcouscous salade met citroen en verse kruiden is een heerlijk (vegetarische) salade die je als lunch, avondmaaltijd of bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue kunt serveren. De parelcouscous, ingelegde citroenen en berberis besjes kan je vinden in de grote supermarkten of bij een Turkse winkel. Ik had nog een Scarmorza affumicata liggen, dit is een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden