Ik mocht van Princes o.a. twee blikjes gerookte sardientjes ontvangen en ik had ook spaghetti van La Molisana in huis. De combinatie was snel gemaakt, ik ging deze twee combineren in deze heerlijke Spaghetti tomaatjes en sardientjes. Een super makkelijk te maken pastagerecht met heel veel smaak. Pasta Wij zijn gek op pasta, […]
Ik mocht meedoen aan een ontzettende leuke online kookworkshop met Alain Caron. De dag ervoor ontvingen wij een doos met 5 flessen (!) wijn voor dit diner en op de dag zelf twee dozen vol kraak verse producten van Lindenhoff. Het diner was voor vier personen, maar onze gasten belden op het laatst af omdat […]
Ik had een hele zalmzijde in de aanbieding gescoord en wilde daar iets speciaals mee doen. Nu heb ik al wel een paar rode gravad lax recepten op de site staan, maar ik wilde jullie het recept van deze hele zalmzijde niet onthouden. De rode biet gravad lax heeft een prachtige rode kleur en zal […]
Ik had nog nooit van butter en eek gehoord, maar er was iemand zo vriendelijk om mij hierop te wijzen via mijn site. Butter en eek is een typische saus uit Volendam en bestaat uit slechts twee ingrediënten, namelijk boter en azijn. Deze heerlijke saus wordt natuurlijk bij vis geserveerd. Ik heb Kabeljauw met butter […]
Deze oesters met Champagne sabayon is een heerlijke amuse of voorgerechtje op een feestelijk etentje thuis. Ben je een oesterliefhebber, dan moet je dit gerechtje echt eens proberen. Sabayon Waarschijnlijk ken je sabayon als nagerecht. Deze luchtige soort custard wordt vaak over vers fruit geserveerd. Maar natuurlijk kan je hier ook een ‘hartige’ […]
Deze klassieke Gravad Lax kan jij heel makkelijk zelf thuis maken. Een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk dinertje thuis. Maak er ook die lekkere mosterd dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en lekker geroosterd brood. Een feest op tafel! Gravad Lax Je hebt het waarschijnlijk wel eens […]
Ik had nog wat kleine maïs tortilla’s over van een taco’s met barbecue kip recept en wilde daar nog andere lekkere taco’s van maken. Ook had ik nog gekookte mosselen over van een ander gerecht. Daarom heb ik dit gecombineerd in deze taco’s met krokante mosselen. En dit was zo lekker, dat ik toch maar […]
Wij zijn gek op zalm en daarom staat het wel regelmatig bij ons op het menu. Elke keer weer een ander recept natuurlijk en vandaag aten wij gebakken zalm met mosselen. Ik had een pak mosselen gekocht, maar had even geen idee wat ik ermee zou doen. Er lag nog zalm in de koelkast, deze […]
Ja geloof het of niet, maar deze prachtige salade is ontstaan door de koelkast open te trekken en te kijken wat daar nog in ligt. ’s Middags eet ik soms een boterham, maar vaak een salade of een soep gemaakt van groenten. Die soep maak ik trouwens ook vaak van restjes groenten die ik nog […]
Ik had verse gnocchi gekocht in de aanbieding. Maar ja wat ga ik ermee maken? Heb al een paar gnocchi recepten op de site staan, dus ik wilde totaal iets anders bereiden. Ik had nog een courgette, gerookte forel en dille in de koelkast liggen en dat heb ik gecombineerd in deze heerlijke gnocchi met […]