Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten

Gevulde aubergines uit het Midden-Oosten

Omdat ik – door de auberginetelers van Nederland – werd uitgedaagd om een paar aubergine recepten te verzinnen en wij gek zijn op de keuken uit het Midden-Oosten, was het aanleiding voor mij om deze gevulde aubergines uit het Midden-Oosten te maken. Mahshi batinjaan heet het originele gerecht en komt uit de Libanese en Palestijnse […]

Hummus met gekonfijte knoflook

Hummus met gekonfijte knoflook

Zoals jullie in mijn blog Polderknoflook kunnen lezen hoe ik dit bedrijf in de Flevopolder bezocht en heerlijke knoflook meekreeg. Met zoveel lekkere knoflook in huis, wil je natuurlijk gaan experimenteren. Ik wilde hummus bereiden voor deze Pitabroodje gevuld met geroosterde aubergine en bedacht dat veel knoflook wel lekker zou zijn in de hummus. Niet […]

Mexicaanse aardappelpartjes

Mexicaanse aardappelpartjes

Deze Mexicaanse aardappelpartjes kan je ook met frietjes maken, dan heb je een soort Mexicaanse kapsalon. Heerlijk pittig gekruid gehakt over de aardappelpartjes, met daarop een salsa en een dot zure room. Picadillo kruiden kan je in de grotere supermarkten vinden, de kruiden zitten in mooie vierkante blikjes. Sriracha is een pittige saus die in […]

Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes

Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes

Als ik mijn man wil verwennen maak ik biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes. Hij is gek op biefstuk, vooral met een saus erbij. De ene keer maak ik rode wijnsaus en nu is het champignonsaus geworden. Zelf saus maken is helemaal niet moeilijk en is natuurlijk veel lekkerder dan de sausjes uit een pakje […]

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ’n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vanavond vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen gegeten en dat was een lekker pittig gerecht wat we goed konden gebruiken na deze koude dag buiten. Ik denk dat als je een vleeseter deze chili geeft hij niet eens het vlees zal missen, zo lekker was het. Je kunt diverse soorten bonen hiervoor gebruiken, zoals […]

Mega biet en bonenburgers

Mega biet en bonenburgers

Deze prachtig rode burgers zijn super lekker en gezond voor je. Het zijn mega biet en bonenburgers geworden, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes maken. Natuurlijk kan je ook kant-en-klare bietenburgers kopen, maar die zijn niet zo lekker als deze. En je weet in deze burgers wat erin gaat, en bij de gekochte burgers […]

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Buikspek langzaam gegaard in de oven

Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.

Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus

Lekkere zelfgemaakte pompoenhummus

Hummus, humus, hoummous, houmous, hommos of goumoes is een kikkererwtenpuree uit het Midden-Oosten. Hierin zitten behalve gekookte kikkererwten, ook tahin (sesampasta), olijfolie en als smaakmakers vaak knoflook, komijnpoeder, citroensap en peper en zout. Ik heb nu een lekkere zelfgemaakte pompoenhummus gemaakt.   Hummus   De pompoenen zijn volop in het seizoen en wij zijn er […]

Kip en courgetteburgertjes op kruidensla

Kip en courgetteburgertjes op kruidensla

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik dit gerecht gemaakt.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden