Penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus

Penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus

Ik heb een heerlijke en snel te maken pastarecept voor jullie. Deze penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus maak je in no-time en is daarnaast nog superlekker. Het gerecht is net zo snel klaar als de kooktijd van de pasta, dit wil je proberen! Gebruik hiervoor een lekkere warm gerookte zalm, een kruidenkaasje, verse spinazie […]

Hartige taart met pompoen en fonduekaas

Hartige taart met pompoen en fonduekaas

Ik mocht een pak heerlijke fonduekaas van Kaltbach ontvangen. Nu ben ik gek op kaasfondue, maar manlief niet zo. Dus wat ga ik dan doen met de fonduekaas? Nou ik had onlangs een recept van Yotam Ottolenghi voorbij zien komen. Dit was butternut squash and fondue pie with pickled red chillies en had toen al […]

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Ben jij ook zo gek op een lekker stukje hertenvlees? Dan heb ik een heerlijk en feestelijk recept voor jou. Deze hertenbiefstuk met rode wijnsaus, pastinaakpuree en cranberry bieten compote wil je gewoon proberen! Hertenbiefstuk staat bekend om de mooie en fluweel malse smaak, het perfecte stukje vlees om te bereiden voor een feestelijk etentje […]

Kalkoenrollade met barbecuesaus

Kalkoenrollade met barbecuesaus

Als je in een kleiner gezelschap bent met de feestdagen en je niet een hele kalkoen wilt bereiden, dan is deze kalkoenrollade met barbecuesaus een mooi alternatief. Ik heb de rollade gemaakt van kalkoendij, een lekker mals stukje vlees van de kalkoen. En het voordeel van de dijfilet is dat het niet droog wordt maar […]

Warme pastasalade met geroosterde groenten

Warme pastasalade met geroosterde groenten

Ik heb toch een heerlijke pastasalade voor jullie. Deze warme pastasalade met geroosterde groenten is vooral lekker in de herfst of winter. En het ziet er zo feestelijk uit, je zou het zelfs kunnen maken met de feestdagen. Serveer het als vegetarisch hoofdgerecht of als heerlijk bijgerecht met de Kerst. En het leuke van deze […]

Gele bietjes met burrata en hazelnootdressing

Gele bietjes met burrata en hazelnootdressing

Ik ben gek op gekleurde bietjes en daarom vind je wel een paar recepten hiermee op de site. Vandaag heb ik gele bietjes gekocht en deze in rode bietensap gekookt. De bietjes worden dan mooi rood aan de buitenkant en van binnen zijn ze nog geel. Hiermee heb ik deze heerlijke salade met gele bietjes […]

Spaghetti all’Assassina

Spaghetti all’Assassina

Wij volgen het TV-programma Stanley Tucci searching for Italy op de BBC. Een geweldig programma waarin acteur Tucci de diverse regio’s van Italië bezoekt en de lokale keukens ontdekt. In de regio Puglia (de laars van Italië) wat bekend staat om zijn geurige olijfolie en zijn eenvoudige gerechten, kookt een chef spaghetti all’assassina voor hem. […]

Varkensmedaillons in Pedro Ximenez saus

Varkensmedaillons in Pedro Ximenez saus

Op onze trip naar Terschelling hadden we de laatste dag een rum proeverij bij een lokale rum en whisky bottelaar. We hebben daar een paar heerlijke flessen rum en whisky gekocht en bij het weggaan kreeg ik nog een flesje Pedro Ximenez in mijn handen gedrukt. Heerlijk om te drinken bij een kaasplankje of bij […]

Kippendijen in bruin bier gestoofd

Kippendijen in bruin bier gestoofd

Ik had weer lekker veel kip en knoflook gehaald bij mijn favoriete boer Karin en heb daar deze heerlijke kippendijen in bruin bier gestoofd van gemaakt. Met natuurlijk lekker veel knoflook erin! De kip wordt in een pan in het bruin bier gestoofd in de oven, hierdoor ontstaat een lekker krokant korstje en mals kippenvlees […]

koningsoesterzwammen

Pastinaaksoep met saffraan

Ik had eens op een kookprogramma op TV een pastinaaksoep met coquilles voorbij zien komen. Superlekker en feestelijk natuurlijk en leuk om te maken met de feestdagen, maar die coquilles zijn wel aardig prijzig. Nu heb ik pastinaaksoep met saffraan en nep ‘coquilles’ gemaakt van plakken king boleet paddenstoelen oftewel koningsoesterzwammen en deze in de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden