Deze kikkererwten spinazie kruidenomelet is een heel makkelijk vegetarisch 1-pansgerecht, voor een snelle maar verantwoorde maaltijd. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, serveer het dan met lekker brood erbij. Kikkererwten en eigenlijk alle peulvruchten zitten bomvol met eiwitten. Dit is voor mij erg belangrijk, maar ook zeker voor de vegetariërs onder ons. Daarbij komen […]
Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta […]
Ziet dit er niet feestelijk uit? Echt een salade om als voorgerecht te serveren tijdens een dinertje thuis. Helemaal niet moeilijk te maken, je kunt het meeste van te voren bereiden. Zoals de dressing en de dunne plakjes snijden. Ik heb de plakjes met een mandoline gesneden. Voor deze salade met koolrabi, rammenas en gerookte […]
Dit gerecht is een hele makkelijke maar oh zo smakelijke pasta. Ideale voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt om te koken. De saus is bijna nog sneller gemaakt dan je de pasta koken moet. Voor deze Pasta Arrabiatasaus wilde ik penne gebruiken, maar daar had ik nog maar een heel klein […]
Voor een Italiaanse bonensalade zocht ik een blikjes met gemengde bonen, maar kon dit niet vinden. Dan maar even bij de gedroogde peulvruchten zoeken en daar zag ik een zakje met gemengde Mexicaanse boontjes liggen. Hierin zitten rode kidneybonen, witte bonen, pinto bonen en zwarte oogbonen. Wat een kleurrijke boontjes bij elkaar, dan gebruik ik […]
Bruschetta is een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild Ciabatta brood, wat wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een goede olijfolie, zout en peper. Je kunt het beleggen met tomaten, mozzarella, gedroogde ham, salami, pesto, etc. wat jij maar lekker vind. Hierbij een voorbeeld van Bruschetta met verschillende toppings. Maak deze heerlijke bruschetta […]
Insalata di fagioli misti heet deze Italiaanse gemengde bonensalade zo mooi op z’n Italiaans. Eigenlijk klinkt dat veel beter, maar als ik het recept zo noem weten de meesten niet wat het is. Ik zocht voor deze bonensalade Cannellini en Borlotti bonen, maar die kon ik niet vinden in onze supermarkt. Toen maar bij de […]
Deze mosselen met cider en crème fraîche is een afgeleide van de Franse moules marinière. Ja die Fransen weten wel hoe ze mosselen lekker kunnen bereiden. Nu het mosselseizoen weer begonnen is, kunnen we zoveel mogelijk hiervan genieten. En dat doen wij ook! Hubbie die altijd zegt dat hij niet zo van de mosselen is, […]
Ik had rauwe bietjes gepoft in de oven. Man wat zijn ze dan lekker, veel lekkerder dan die gekookte bietjes uit de winkel. Ik heb een bietje gebruikt voor een heerlijke salade, er bleven dus nog een paar gepofte bietjes over. Die heb ik gebruikt in deze fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata. […]
Ik had meiknollen gekocht bij de groenteboer, alleen had ik geen idee wat ik ermee zou doen. Mijn recepten ontstaan door te kijken wat ik in de voorraadkasten en de koelkast heb liggen. Zalmfilet en nog wat overgebleven zelfgemaakte labneh in de koelkast, de meiknolletjes natuurlijk, sinaasappels en heel veel kruiden in de tuin. Het […]