Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi

Ben je gek op mosselen dan moet je deze gegratineerde mosselen met kerrie en wasabi eens proberen. Lekker als voorgerecht, maar ook heerlijk als of borrelhap. Je kunt deze mosselen in de schelpen serveren (foto 2). Maar als je dit teveel werk lijkt serveer dan de mosselen in een potje. Lepel de saus over de […]

Wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst

Wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst

Deze wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst is ook weer zo’n lekker recept met de verse wasabi die ik mocht ontvangen, geworden. Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden welke heel goed samen gaat met de garnalen.   Je kunt als groenten zelf bepalen wat je gaat […]

Noedels met pittige mosselen en paksoi

Noedels met pittige mosselen en paksoi

Ik werd uitgedaagd om voor Wijngoed Wilgenhorst een paar recepten te maken bij hun wijnen. De witte wijn Fleurie is een geurige, volle en kruidige wijn van de Sauvignier Gris druif. Ik had al Vis met witte wijnsaus en druiven gemaakt en vond het leuk om ook een heel ander gerecht bij de wijn te […]

Zoetzure gehaktballetjes met rijst

Zoetzure gehaktballetjes met rijst

Deze zoetzure gehaktballetjes met rijst zullen de kinderen heerlijk vinden. Laat dan alleen de rode peper en de koriander achterwege. De meeste kinderen houden hier niet van. Misschien kan je in plaats van de rode peper een half theelepeltje sambal erbij doen, zodat het gerecht toch nog een beetje pit heeft. Je kunt de smaak zelf […]

Patatje chili gehakt

Patatje chili gehakt

In Amerika kennen ze het gerecht chili cheese fries waarmee zij nog een stapje verder gaan dan ons patatje oorlog. Het is patat afgetopt met een laag chili (gehakt met een pittige tomatensaus) en een laag geraspte kaas erover. Ik heb er met dit patatje chili gehakt, mijn verse hiervan gemaakt. Mega zondig natuurlijk, maar […]

Surinaamse kippendijen met basmatirijst

Lekker kruidig en pittig gerecht, waarbij de geurige basmatirijst het goed doet. Basmatirijst is een witte langkorrelige en droogkokende rijst. Het is een zeer aromatische rijst met veel smaak. Zeer geschikt om bij kruidige gerechten, zoals deze Surinaamse kippendijen, te serveren. Ik had nog zelfgemaakt Atjar in de koelkast staan en dit leek mij wel […]

Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven

Spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven

Deze spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven is zo’n makkelijk gerecht, de oven doet namelijk het werk voor je. Doe alle ingrediënten – behalve de spaghetti – in een ovenschaal en schuif dit in de oven. Je hebt er geen omkijken naar en hoeft alleen nog maar de spaghetti te koken en alles […]

Filipijnse kip met mango salsa

Filipijnse kip met mango salsa

De Filipijnse keuken is een keuken die beïnvloed is door de Maleisische, Chinese en Spaanse cultuur. Het is een unieke fusion keuken met ingrediënten en gerechten uit diverse werelddelen. De Adobe is zo’n gerecht, het wordt gemaakt van kip of varkensvlees gesmoord in sojasaus, azijn en knoflook. Ik heb er mijn versie van gemaakt, het […]

Spaghetti met asperges en garnalen

Spaghetti met asperges en garnalen

Aspergetijd is bijna voorbij, dus toch nog een laatste recept verzonnen met dit witte goud. Het is spaghetti met asperges en garnalen geworden. Lekker smaakvol door de knoflook en rode peper. Ik had een potje mini basilicumblaadjes gekocht en dit erover gestrooid voor nog meer smaak. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ basilicumblaadjes ervoor gebruiken. Hak […]

Rabarber chutney

Rabarber chutney

De meesten zullen rabarber zoet eten, zoals in een rabarbercompote o.i.d. Maar je kunt rabarber ook heel goed bij hartige gerechten serveren, zoals deze rabarber chutney. Lekker bij kip of varkensvlees of zelfs bij (vette) vis. De rabarber chutney kan je ook serveren op een kaasplankje. Rabarber vers van de grond vind je in april tot […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden