Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Deze salade rode kool, biet, linzen en feta is een heerlijke vegetarische lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Mijn lunch bestaat vaak uit een salade en meestal flans ik iets in elkaar wat er nog voorradig is in de koelkast. En een blikje linzen heb ik altijd wel op voorraad net […]

Rode kool en pompoensoep met pompoenchutney

Rode kool en pompoensoep met pompoenchutney

Ik had nog een halve rode kool en een stuk (muskaat)pompoen over. Het was koud dus had ik wel zin in soep. Maar combineren deze twee groenten wel bij elkaar? Gewoon proberen dus. De soep is niet zo mooi paars geworden als ik gehoopt had, maar dat kwam natuurlijk door de pompoen. Volgende keer alleen […]

Gevlinderde piri piri kip uit de oven

Gevlinderde piri piri kip uit de oven

Deze gevlinderde piri piri kip uit de oven heeft wat minder braadtijd nodig omdat de kip doormidden gesneden is. Meestal wordt de kip op deze manier doormidden gesneden om het aan een spit te rijgen voor grillen of roosteren (op een barbecue), maar op deze manier kan je een hele kip ook goed in de […]

Wraps met pulled kip, avocado en koriander

Wraps met pulled kip, avocado en koriander

Voor deze wraps met pulled kip, avocado en koriander gaar je de kip heel lang tot hij bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met twee vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar heel erg bekend en veel gegeten. Het vlees wordt dan zo lang […]

Traybake van kipkarbonades

Traybake van kipkarbonades

Bij deze traybake van kipkarbonades komt geen koken van pas, je legt alles op je ovenplaat en schuift het in de oven. Lekker makkelijk en weinig afwas. Een tray is een plaat of schaal, traybake is dus gebakken op de (oven)plaat of schaal.   En nog zo’n makkelijk kipgerecht uit de oven is deze Italiaanse […]

Tagliatelle met pikante kip

Tagliatelle met pikante kip

Blackened chicken daar is mijn man gek op. Hij at dit vaak met pasta toen hij in Amerika woonde. Tja daar moet ik dan ook maar een gerecht van maken. Het is deze tagliatelle met pikante kip geworden. En het kwam aardig in de buurt van hetgeen hij vaak in Amerika at. Pff gelukkig maar. […]

Lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel

Lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel

Voor deze heerlijke lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel is het handig om de bietje van te voren te garen in de oven. Dit duurt wel even, maar de oven doet het werk voor je. Verwarm de oven voor op 180˚C. Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Pak ze elk […]

Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel

Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel

Deze Salade met Mediterrane boontjes mix en bloedsinaasappel is een lekkere winterse salade gemaakt van een bonenmix van de firma Kesbeke. Maar natuurlijk is de salade ook lekker in een ander seizoen. De bloedsinaasappel is een beetje geel uitgevallen. Dat heb ik meestal als ik bloedsinaasappels koop waarvan ik een foto wil maken, dan zijn […]

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs

Deze Mexicaanse enchilada’s met zwarte bonen en maïs is een heerlijk en niet te moeilijk te maken gerecht. Ook handig als je voor heel veel mensen moet koken, bereid de vulling dan vast voor en vul de wraps dan op de avond zelf. Zet ze in de oven en klaar is kees. En voor extra pit […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden