Deze Tarwe met wortels en kikkererwten is een Midden-Oosters recept en diegenen die mij al langer volgen, weten dat ik gek op deze keuken ben. Ik heb voor dit gerecht hele tarwekorrels gebruikt. Die koop je in grote zakken bij een Turkse winkel. Je kunt de tarwe het beste een paar uur van te voren […]
We zijn gek op pasta, dus zullen er wel diverse pastagerechten voorbij komen in onze vleesloze maand. Vandaag staan pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen op het menu. Ik had nog een halve zak spinazie over van het gerecht van gisteren en een halve pompoen in de koelkast liggen. Ook lag er nog een halve […]
Asheh reshteh oftewel Perzische bonen en noedelsoep is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels (reshteh) en een zuivelproduct. Door de vele bonen en kruiden is het een hele gezonde soep. De soep wordt gegeten met Nieuwjaar en de noedels in de soep symboliseren geluk en succes voor […]
Ik ben niet zo gek op vleesvervangers, maar als je vegetarisch gehakt goed rul bakt met specerijen dan wordt het toch wel smakelijk. Door de gerookte paprikapoeder is het lekker pittig, houd je daar niet van dan doe je iets minder erbij. Of juist meer als je van pittig houdt. Deze vegetarisch gevulde courgettes hebben […]
1 januari, het is weer zo ver. Onze vleesloze maand start vandaag. Geen meatless monday maar meatless month ….. 31 dagen zonder vlees. Het vijfde jaar op rij alweer. Niet vegetarisch en niet uit principe maar gewoon om te kijken of we een maand zonder vlees kunnen, creatief zonder vlees en vis zeg maar. We […]
Deze Koude rode bietensoep is een multifunctionele soep. Hij kan namelijk koud en warm gegeten worden. Dus een soepje voor het hele jaar rond. Probeer het eens. Het recept van dillepesto vind je hier.
Ik had nog allerlei restjes groenten over en heb hiermee deze no-waste groene groentesoep gemaakt. Dit is een geweldig recept om alle restjes van groenten te gebruiken. Inclusief de dingen die sommige mensen normaal gesproken weggooien, zoals de groene uiteinden van prei, broccolistengels en de buitenste spruitblaadjes. Dit kunnen rauwe of gekookte ingrediënten zijn, omdat […]
Dit is mijn versie geworden van de Surinaamse bami uit het boek Power Queens: Culinair de wereld delen. Het is Surinaamse bami met kip geworden. Natuurlijk heb ik er weer mijn eigen twist aan gegeven. Ik heb een zoetzuur van komkommer* gemaakt erbij en baka bana gebakken. Ook de kipkarbonades staan niet in het recept […]
Het recept voor deze Ghanese pindastoofschotel (Nkatse Knwan) heb ik uit het boek Power Queens Culinair de werelddelen. Hierin delen vrouwen hun levensverhaal alsmede hun Surinaamse, Caribische en Ghanese familierecepten. Dit is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt heb en er zullen nog zeker een paar volgen. Deze heerlijke kruidige stoofpot vol […]
Deze ouderwetse stamppot boerenkool is zoals mijn moeder het maakte. Het is een boerenkool gemaakt met gort en spek erin, net zoals mijn oma dat ook al deed. Boerenkool De typische winter bladgroente boerenkool is helemaal terug van weggeweest. Dit vooral omdat men in Amerika ontdekt heeft dat deze kale een super food […]