Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel is zo’n klassiek gerecht wat je met de feestdagen kunt serveren. Ik heb er nog een paar plakken sinaasappel bij geserveerd, omdat ik dit lekker fris vind bij het recept. De sinaasappels snijd je als volgt: Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet […]
Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een custard kurkumalaag. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte mango chutney
Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Meestal wordt het […]
Dude food….kaasfondue gemaakt met bier in plaats van witte wijn. Serveer met Duitse worst, rauwkost, pickles, brood en/of pretzels.
Gek op Indonesische eten? Ik heb ook nog een heerlijke Bami met satésaus recept voor je.
Bangers and mash is een klassiek Engels gerecht. Deze Pompoenpuree met braadworst en uienjus is mijn variatie hierop. Gek op pompoen en stevige maaltijden? Dan heb ik nog een lekker recept voor je: Stamppot gezouten snijboontjes met pompoen en appel
Van de buikspek oftewel pork belly worden de speklapjes gesneden. Dit is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Ik heb er zelfs 2 tegelijkertijd gemaakt.
Ik had nog gekookte zwarte rijst liggen alsmede geroosterde pompoen en aubergine. Heb dit gecombineerd in deze salade.
In deze Viscurry heb ik verse kurkuma gebruikt. Als je geen verse kurkuma kunt vinden, gebruik dan 1 eetlepel gemalen kurkuma. Tip: Maak deze Chinese koolsalade als voorafje en deze Mango lassi als nagerecht.