Chili con Bulgur

Chili con Bulgur

Bulgur is een graanproduct gemaakt van tarwe. De hele tarwekorrels zijn gestoomd of voorgekookt en daarna gebroken. Oorspronkelijk komt bulgur uit het Midden-Oosten, maar het wordt vooral veel gegeten in Turkije. Bulgur bevat veel goede voedingsstoffen en volop vezels. Probeer daarom eens deze chili con bulgur. Ik heb gebroken bulgur voor dit gerecht gebruikt. Deze vegetarische chili met bulgur in […]

Cannelloni met spinazie en pompoen

Cannelloni met spinazie en pompoen

In plaats van cannelloni te gebruiken voor deze Cannelloni met spinazie en pompoen, heb ik lasagnevellen gebruikt. Hierna nog zin in een dessert? Wat dacht je van dit Pisa toetje

Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Je kunt deze lauwwarme Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten eten als maaltijdsalade, als lunch- of als bijgerecht (met of zonder de feta). Probeer ook eens deze Broccolisalade met rode ui en amandelen

Boerenkoolstamppot met een spicy topping

Boerenkoolstamppot met een spicy topping

Ik was vergeten rookworst te kopen, maar had nog een kookworst in de koelkast liggen. Om de worst wat op te pimpen heb ik hem gebakken met de rode peper en knoflook. Zo is deze Boerenkoolstamppot met een spicy topping ontstaan. En dan nog een lekkere appelcompote na?

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Ik heb al diverse keren recepten voor pizzabodems gemaakt van bloemkool voorbij zien komen en vond dat ik dat ook maar eens moest uitproberen. Net zoals couscous gemaakt van bloemkool, is ook dit bloemkoolpizza recept helemaal trending. Ik heb nog veel meer lekkere bloemkoolrecepten voor je. Wat dacht je van deze Geroosterde bloemkoolsalade?

Zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto

Zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto

Maak eens een Zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto. Het is een bijzonder lekkere combinatie. Hier vind je het recept van de dukkah voor de pesto.

Kiptajine met honing en pijnboompitten

Kiptajine met honing en pijnboompitten

Kiptajine met honing en pijnboompitten is een heerlijk Marokkaanse tajinegerecht (dat niet perse in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan) met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig. En dan blijven we nog in het Midden-Oosten met deze Mandarijnparfait met pistachenoten. Lekker als dessert na […]

Wraps met linzen en paddenstoelen
Rode bietenstamppot met mierikswortel en dille

Rode bietenstamppot met mierikswortel en dille

Deze Rode bietenstamppot met mierikswortel en dille is een lekkere pittige stamppot door de toevoeging van de mierikswortel. En de verse dille maakt het helemaal af. Het is een heerlijke vegetarische stamppot en voor de extra eiwitten heb ik blokjes feta erdoor gedaan. Maar je kunt er natuurlijk ook een lekker stukje vlees bij serveren, […]

Beluga linzen met regenboogwortel en zalm

Beluga linzen met regenboogwortel en zalm

Deze salade is zowel warm als koud te eten.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden