Krabbetjes (spareribs)

Krabbetjes (spareribs)

Vraag je slager of hij ribbetjes wil snijden met extra vlees eraan. Deze Krabbetjes (spareribs) zijn dus ribs met extra veel vlees eraan. Natuurlijk kan je de krabbetjes – als ze gegaard zijn in de oven – ook lekker verder grillen op de barbecue. Lekker bij deze spareribs zijn deze Aardappelpartjes en Chinese koolsalade

Kip-sucukburger

Kip-sucukburger

Chickenburger anyone? Maak eens deze Kip-sucukburger gemaakt van kippengehakt met het pittig worstje sucuk. Heerlijke combinatie. Sucuk is een pittig worstje gemaakt van rundvlees en is verkrijgbaar bij de Turkse super. Als je geen sucuk kunt vinden, neem dan salami of chorizo als alternatief.  

Yoghurtsoep met komkommer

Yoghurtsoep met komkommer

Geen zin in hete soep met deze warme dagen….maak dan eens een (ijs)koude Yoghurtsoep met komkommer. Deze yoghurtsoep met Arabische smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Wel eerst van te voren de komkommer even invriezen. En dan nog zin in een lekkere Aardbeienijs?

Pittige burgers met Srirachasaus

Pittige burgers met Srirachasaus

Lekker zelf hamburgers maken, helemaal niet moeilijk en veel lekkerder…je bepaalt namelijk zelf wat je erin doet. Real dude food. Deze heerlijke pittige burgers met Srirachasaus zijn in minder dan 15 minuten gemaakt en zijn precies zo sappig als de foto’s beloven. Kies zelf hoeveel specerijen je toevoegt, de toppings van je voorkeur en je […]

Halloumi spiesjes

Halloumi spiesjes

Deze Halloumi  spiesjes zijn een prima vegetarisch alternatief voor de barbecue met Halloumi kaas die niet smelt op de grill. Serveer de spiesjes met deze heerlijke Romesco saus.

Regenboogforel met dille citroenboter

Regenboogforel met dille citroenboter

Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus

Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. De zoete, lichtzure abrikozen en kip krijgen een pittige smaak van de marinade van sojasaus en Sriracha. Deze kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus zijn perfect voor snelle en gemakkelijke diners of als heerlijk aperitief bij de borrel. Ze zijn binnen een […]

Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter

Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter

Door het grillen, krijg je een hele andere aspergesmaak en de combinatie met de zwarte knoflook is heerlijk in deze Gegrilde asperges met zwarte knoflookboter. Gek op asperges, probeer dan ook deze Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm

Mexicaanse burgers met Guacaioli

Mexicaanse burgers met Guacaioli

Ik heb voor deze Mexicaanse burgers met Guacaioli hele maïskolven gebruikt en deze gegrild, maar je kan ook gewoon een blikje maïskorrels gebruiken. Guacaioli is een combinatie van guacamole en aioli. Of liever een burger gemaakt van vis? Probeer dan deze Zalmburgers met avocadomayonaise

Farfallesalade

Farfallesalade

Deze Farfallesalade is een lekkere frisse pastasalade gemaakt van farfalle met komkommer, garnalen, sojaboontjes en dille en citroen. Deze Pastasalade met aubergine en sucuk is een is een wat stoerdere pastasalade

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden