Ik vind naanbrood heerlijk bij een curry of om lekker belegd te eten. Vooral het koriander/knoflook brood is heerlijk. Nu vond ik dat ik toch eens zelf moest proberen om dit platte brood zelf te maken en volgens mij is het helemaal niet moeilijk. Ik heb er een pittig koriander knoflook naanbrood van gemaakt. En […]
Deze hotdog van verse worst met wasabi is ook weer een heerlijk recept geworden met de verse wasabi die ik mocht ontvangen. Je kunt de saus zo pittig maken als je zelf wilt door meer of minder verse wasabi toe te voegen. Het is eens weer een hele andere manier om een hotdog te bereiden. […]
Spritzer wordt veel in Amerika gedronken. Het is een combinatie van witte wijn aangelengd met sodawater of sprite. Oorspronkelijk komt dit drankje uit de Duits sprekende landen en wordt het nog steeds veel gedronken in centraal Europese landen. Ik heb deze keer een Spritzer met meloenbolletjes gemaakt. Het is een perfecte dorstlesser op warme dagen, […]
Pimientos de Padrón pepers staan ook bekend als Spaanse roulette, omdat 1 op de 10 van deze pepers heel erg heet kan zijn. Het is een milde paprika-achtige peper, met als uitzondering die ene pittige dan. Deze pepers worden in Spanje geserveerd als tapas. Meestal worden ze alleen maar gegrild of gebakken in een flinke […]
Maak eens een hele andere kruidenboter. Deze rode wijn tijmboter is heerlijk op een sappig gebakken biefstuk. Deze kruidenboter is zomers erg handig om in de koelkast te hebben. Gebruik hem voor bij de barbecue op een steak in plaats van een rode wijnsaus. Ik heb sherryazijn gebruikt maar je kunt ook een rode wijnazijn […]
Wij hebben met de familie gebarbecued en Roderick – die van het vlees is – had natuurlijk weer heel veel spareribs gemaakt. Meestal zijn die behoorlijk pittig bij hem en aan mij de taak om hier salades en kruidenboters voor bij het stokbrood bij te verzinnen. Eén van de boters is deze Chipotle kerrieboter met gedroogde […]
Caprese salade is een klassieke Italiaanse salade bestaande uit tomaten, mozzarella en basilicum. Super simpel, maar super lekker als je rijpe tomaten, buffel mozzarella, een goede balsamicoazijn en olijfolie gebruikt. Ik heb nu een pasta Caprese salade gemaakt, een heerlijke zomerse salade. Caprese Insalata Caprese komt dus oorspronkelijk uit Italië en betekent letterlijk […]
De meesten zullen rabarber zoet eten, zoals in een rabarbercompote o.i.d. Maar je kunt rabarber ook heel goed bij hartige gerechten serveren, zoals deze rabarber chutney. Lekker bij kip of varkensvlees of zelfs bij (vette) vis. De rabarber chutney kan je ook serveren op een kaasplankje. Rabarber vers van de grond vind je in april tot […]
Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel. De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert. Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, […]
Bavette was een ‘vergeten’ stuk vlees, maar heeft al aardig een comeback gemaakt. Eerst in de restaurants en nu thuis. Bavette wordt ook wel halvemaan vlees of flank steak genoemd. Het komt uit de vang (werkvlees onderaan de koe) en daarom wordt het ook wel vanglap genoemd. Het vlees heeft een wat grover structuur (werkvlees), […]