Polentafrieten met salie en kaas

Polentafrieten met salie en kaas

Wil jij jezelf, vrienden en/of jouw familie verwennen, maak dan eens deze polentafrieten met salie en kaas. Helemaal niet moeilijk om te maken, kidsproof en daarnaast ook nog glutenvrij. Lekkere knapperige frieten die zacht zijn van binnen, wie wil dat niet?   Polenta   Polenta is een traditioneel gerecht gemaakt van maïsgriesmeel uit het Noorden […]

Zelfgemaakte kippenlever paté

Zelfgemaakte kippenlever paté

Ik ben gek op kippenlevertjes, maar de meesten eten dit niet. En dat is jammer, want het kan zo lekker zijn. Gebakken kippenlevertjes met spek of uien als maaltijd of op brood is om te smullen. Net zoals deze zelfgemaakte kippenlever paté, die is heerlijk. Zelfgemaakte paté is sowieso leuk om te maken voor een […]

Kikkererwten salade

Kikkererwten salade

Deze vegetarische kikkererwten salade is een heerlijk alternatief op een boterham. Maar het is natuurlijk ook lekker op toastje bij de borrel, in een Buddha bowl of als een salade bij de barbecue. Het is makkelijk te maken en zit bomvol met smaak. Nou de hummus krijgt echt concurrentie met deze heerlijke salade.   Hoewel […]

Geroosterde pittige tomaten salsa

Geroosterde pittige tomaten salsa

Een tomatensalsa is een saus/dip gemaakt van fijngesneden tomaten. Heerlijk om zomers te maken en te serveren bij tortillachips of op een bruschetta. Ik heb nu een Geroosterde pittige tomaten salsa gemaakt en die is ook erg lekker. En de salsa is extra pittig door de jalapeño peper en hot sauce die ik erin verwerkt […]

Caesar slaschuitjes met kip

Caesar slaschuitjes met kip

Zijn ze niet schattig, deze kleine Caesar slaschuitjes met kip. Het is een Caesar salade maar dan op een andere manier geserveerd. Leuk als voorgerecht of om zelfs te serveren als borrelhapje. Wij zijn gek op Caesar salade, ik denk dat dit hapje wel vaker hier op tafel zal komen. Lekker snel en makkelijk te […]

Roodlof en sinaasappel met blauwe kaasdip

Roodlof en sinaasappel met blauwe kaasdip

Ik had roodlof gekocht bij mijn groenteboer. Deze prachtige rode versie van de witlof lag gewoon te lonken naar mij in de winkel. Maar ja dan heb je een paar van die prachtige struikjes in huis, wat ga je er dan mee doen hè? Allereerst had ik al deze te lekkere Roodlofsalade met bietjes en […]

Pesto en kaas bladerdeeg spiraal

Pesto en kaas bladerdeeg spiraal

Ik had twee rollen bladerdeeg gekocht omdat ik dacht dat ik dit nodig had voor een recept. Achteraf had ik genoeg aan een rol en lag die andere nog steeds in de koelkast. Hoog tijd om er iets van te maken. Plaattaart? Nee! Dan maar een lekkere pesto en kaas bladerdeeg spiraal als borrelhapje voor […]

Japanse Yakatori kipspiesjes

Japanse Yakatori kipspiesjes

Ik had me al zo lang voorgenomen om deze Japanse Yakatori kipspiesjes eens te maken maar het kwam er maar niet van. Nu was het eindelijk zo ver en man oh man, had ik ze maar eerder gemaakt. Deze kipspiesjes zijn zo lekker, je eet je vingers erbij op. Dit recept ga ik zeker vaker […]

Balkenbrij beignets

Balkenbrij beignets

Met deze knapperige beignets, zal je iedereen die beweert balkenbrij niet lekker te vinden verrassen. Het zijn verrassend luchtige beignets, waarbij de smaak van de balkenbrij nog net te proeven is. Manlief die niet wist wat hij at, vond het heerlijk. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van balkenbrij, dus als ik hem niet vertel […]

Tempura van koolraap

Tempura van koolraap

In de foodybox december van Kroon op het Werk zat een flesje Soy Topping van Saitaku. Dit is een Japanse stroperige sojasaus die ik natuurlijk graag wilde combineren met een Japans gerecht. Het is tempura van koolraap geworden. En deze zoet/zoute saus paste perfect het met zoete en knapperig van de koolraap. Serveer deze tempura […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden