Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Gegrilde hele snijbonen met knoflook

Dit is eens een hele andere manier om snijbonen te bereiden. Deze gegrilde hele snijbonen met knoflook en verse kruiden kan je bereiden op de barbecue of in een grillpan. Heerlijk bijgerecht voor deze zomer, dus laat die bonen heel en gooi ze op de grill!   Snijbonen   Zoals de naam het al zegt, […]

Orzo met garnalen en asperges

Orzo met garnalen en asperges

Deze orzo met garnalen en asperges wordt gemaakt van een hele speciale pasta. Namelijk de orzo pasta. Het ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is toch echt pasta. Een heerlijk voorjaarsgerecht met asperges erin. Je kunt het warm en koud als een pasta salade eten. Goed excuus om een dubbele portie te maken, zodat […]

Turkse bulgursalade Kisir

Turkse bulgursalade Kisir

Deze Turkse bulgursalade Kisir stond al zo lang om mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik ben namelijk mijn voorraadkasten aan het opruimen en leegeten en wat bleek, ik had nog heel veel bulgur op voorraad. Goed excuus om deze mooie rode en pittige salade eindelijk eens te maken. […]

Venkel artisjoksalade met feta

Venkel artisjoksalade met feta

Deze venkel artisjoksalade met feta is een heerlijke salade voor een warme dag. Super makkelijk om te maken. Serveer het als voorgerecht voor vier personen of maaltijdsalade voor twee personen. Lekker met een stuk stokbrood erbij.   Venkel   Venkel is een beetje een ondergewaardeerde groente in ons land. En dat is jammer. Deze venkelknol […]

Het is nu het seizoen van de asperges en wij eten ze zo vaak mogelijk.

Pappardelle met asperges en daslookpesto

Deze pappardelle met asperges en daslookpesto is een heerlijk voorjaarsgerecht. Het is nu het seizoen van de asperges en wij eten ze zo vaak mogelijk. De daslook komt uit eigen tuin en daarvan heb ik een zalige pesto gemaakt voor door de pasta. Het is een vegetarisch gerecht, maar een stukje vis of een kipfilet […]

Jam van bloedsinaasappels

Jam van bloedsinaasappels

Bloedsinaasappels….ik ben er gek op. En als ze in het seizoen zijn, koop ik ze zo vaak en zoveel mogelijk. Je zult daarom diverse recepten met bloedsinaasappel op de site vinden, zoek ze maar eens op. Ik had denk ik ongeveer de laatsten van het seizoen te pakken en daar wilde ik iets bijzonders van […]

Simpele spaghetti met tonijn

Simpele spaghetti met tonijn

Deze simpele spaghetti met tonijn is zo’n makkelijk en snel gerecht, in een mum van tijd zet je een heerlijke pasta op tafel. In de tijd dat de pasta gekookt is, is het gerecht al klaar. En dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag.   Tonijn in blik   In dit recept […]

Italiaanse kipschnitzel Piccata

Italiaanse kipschnitzel Piccata

Deze klassieke Italiaanse kipschnitzel Piccata wordt geserveerd met kappertjes, peterselie en citroen. Heerlijk malse kipfiletjes in een smakelijke saus gemaakt van witte wijn. In minder dan 20 minuten staat dit simpele maar oh zo lekkere gerecht op tafel. Perfecte maaltijd om te maken op een doordeweekse dag.   Piccata   Piccata is een klassiek Italiaans […]

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Elk jaar met het familie Kerstdiner, worden de taken verdeeld. Iedereen maakt een gerechtje voor dit speciale etentje. Iedereen mag aangeven wat hij/zij wil maken, maar meestal zijn het dezelfde personen die elk jaar dezelfde gang bereiden. Zo maakt Roderick meestal een van de voorgerecht en dan komt heel vaak zijn beroemde en zalige zalmtartaar […]

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0 oftewel Salmon en croûte is een feestelijk gerecht wat je maakt voor een bijzonder etentje. Dit kan bijvoorbeeld zijn met feestdagen. Deze luxe zalm in bladerdeeg is niet zomaar een zalm, maar het is een gravad lax in bladerdeeg. Ik heb de zalm eerst gemarineerd in zout en dille voor extra […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden