Steak tartare

Steak tartare

Ik heb het diverse keren in Frankrijk gegeten en ben er gek op. Een klassieker op en top! De steak tartare is gehakte rauwe biefstuk die vaak aan tafel aangemaakt wordt. Origineel worden er frietjes bij geserveerd. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar als voorgerechtje steel je er ook de show mee. Als […]

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Deze kruiden omelet met ham en witte asperges past prima in mijn crash dieet weken. Je kunt het als lunch of als hoofdgerecht eten. Als je dit als avondmaaltje wilt maken, kan je eventueel wat meer eieren en asperges gebruiken hiervoor.   Omelet   Ik heb ook een heerlijk recept voor een vegetarische omelet voor […]

Romige erwten en cashewnoten soep

Romige erwten en cashewnoten soep

Deze romige erwten en cashewnoten soep is een heerlijke vegetarische en vegan soep. De cashewnoten maken deze soep lekker romig. Gebruik wel ongebrande cashewnoten voor de soep en geen gebrande gezouten noten! Cashewnoten zijn bijzonder lekker, ook nog eens heel voedzaam en bevat verschillende mineralen en gezonde en onverzadigde vetten. Vooral voor vegetariërs en veganisten […]

Polenta met garnalen, okra en paprika

Polenta met garnalen, okra en paprika

Ik zag bij mijn groenteboer okra liggen. Dit heb ik nog nooit gegeten, was er dus erg benieuwd naar. Toch maar wat meenemen naar huis en experimenteren ermee. Ik zit wel aan een Creools oftewel Cajun recept te denken. Volgens mij eten ze veel okra in het zuiden van Amerika. Hubbie heeft 26 jaar in […]

Kabeljauwhaasje met courgetti en romige avocadosaus

Kabeljauwhaasje met courgetti en romige avocadosaus

Courgetti of courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Ik heb hiervoor een heel handig keukentool voor, de zogenaamd spiralizer (spiraalsnijder). Je draait de courgette erin en er komt spaghetti uit. Als je dit apparaatje niet hebt, kan je met een dunschiller hele dunne plakken snijden van de courgette en dit gebruiken in plaats van courgette […]

Bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries

Bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries

Heerlijke lichte couscous gemaakt van bloemkool. De bloemkool rasp je met een grove rasp of hak je fijn in een keukenmachine. Hierdoor kan je couscous vervangen door deze fijne groente. Ook lekker als vervanging van bijvoorbeeld rijst. Deze bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries gaat heel goed samen met deze Pittige kippenbouten. Ook zou […]

Asperge, avocado salade met pistache gremolata

Asperge, avocado salade met pistache gremolata

Dit is weer eens een hele andere manier om asperges te serveren. Door de aspergetips te grillen, kunnen ze wel wat extra smaak in de vorm van de kruiden salsa verdragen. Serveer deze asperge, avocado salade met pistache gremolata als voorgerecht.   En nog meer asperges   Ook een bijzonder gerecht met asperges, zijn deze […]

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Salade rode kool, biet, linzen en feta

Deze salade rode kool, biet, linzen en feta is een heerlijke vegetarische lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Mijn lunch bestaat vaak uit een salade en meestal flans ik iets in elkaar wat er nog voorradig is in de koelkast. En een blikje linzen heb ik altijd wel op voorraad net […]

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus komt van oorsprong uit Yemen, maar je vindt deze saus ook in de Syrische en Israëlische keuken. En wordt vaak geserveerd bij falafal of gegeten met een stuk brood. Heerlijk met het Arabische eiergerecht Shakshuka of als dipsaus. Ook lekker op de hummus, in een soep of op een omelet. Ook lekker […]

Italiaanse Salsa Verde

Italiaanse Salsa Verde

Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus, dus alle recepten van deze saus zijn groen. Het is een koude saus gemaakt van diverse groene kruiden. In Frankrijk gebruiken ze o.a. dragon en in Mexico groene peper en tomatillo’s. Ik geef je hier het recept van de Italiaanse Salsa Verde. Geef […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden