Ziet het er niet prachtig uit deze curry met vis? En het is ontzettend makkelijk te maken. Dus als je nooit vis bereid hebt, omdat je dit niet durft maak dan eens deze kokos tomaten curry met kabeljauw. Curry Een curry is een gekruid gerecht uit de Aziatische keuken. Dit kan uit India, […]
Toad in the hole is een typisch Brits gerecht. Het zijn verse worstjes welke in de oven worden gebakken in een soort Yorkshire pudding. Yorkshire pudding is ook al zo’n typisch Brits gerecht wat meestal bij de Sunday Roast geserveerd wordt. Ik wist niet hoe ik dit gerecht heb beste vertalen c.q. benoemen moest, dus […]
Ik vond vroeger de tomatensoep bij de Chinees zo lekker, goede reden om deze soep nu eens zelf te maken. Ik heb er een vegetarische Chinese tomatensoep van gemaakt, maar je kunt de soep natuurlijk ook vullen met wat kip of gehaktballetjes. Chinese tomatensoep Deze soep gemaakt van tomaten is helemaal niet moeilijk […]
Misschien heb je wel eens op wintersport in Oostenrijk Käsespätzle mit Speck, Sahne und Zwiebeln gegeten. Een heerlijk maar oh zo machtig soort Oostenrijks pastagerecht. Deze spätzle met uien, spek en kaassaus is mijn variatie op dit gerecht. Een caloriebommetje, maar wel heerlijke kost op een koude dag. Dit gerecht lijkt een beetje op de […]
Ik had twee rollen bladerdeeg gekocht omdat ik dacht dat ik dit nodig had voor een recept. Achteraf had ik genoeg aan een rol en lag die andere nog steeds in de koelkast. Hoog tijd om er iets van te maken. Plaattaart? Nee! Dan maar een lekkere pesto en kaas bladerdeeg spiraal als borrelhapje voor […]
Deze pastinaakpuree met paddenstoelen in rode wijnjus is een heerlijk vegetarisch gerecht, waarbij niemand het vlees zal missen. De romige en iets zoete pastinaakpuree past heel goed bij het aardse van de paddenstoelen. Een de rode wijnjus maakt het helemaal af. Het is een heerlijk herfstachtig of winters gerecht. Maak het als de pastinaken in […]
Sodabrood oftewel soda bread klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar is toch echt een overheerlijk brood. En daarbij is het brood wat je heel snel en makkelijk bereid. Het deeg hoeft namelijk niet te rijzen omdat er geen gist ingaat. Nou heb ik jullie overgehaald en gaan jullie zelf Iers sodabrood maken? Sodabrood […]
Hoeveel rode kleuren kan je op een bordje verwerken? Nou zoveel dus! Vind je deze roodlofsalade met bietjes en nagelhout geen prachtige salade geworden? Ik zag bij de groenteboer roodlof liggen en heb dit toen gekocht. Maar ja wat doe je ermee. Nou deze lekkere winterse en kleurrijke salade maken natuurlijk! Lekker fris, zuur, zout […]
Deze kabeljauw met zeekraal en paprikasaus ziet er misschien ingewikkeld uit om te maken, maar het tegendeel is waar. Het is een super lekker gerecht en met de juiste voorbereidingen staat het in no-time of tafel. Maak het voor een speciaal etentje en de visliefhebbers zullen verrukt zijn. Kabeljauw De kabeljauw is een […]
Ik ben niet zo’n taarten- en koekenbakster, maar voor onze verjaardagen heb ik een bakblik achter uit het keukenkastje gehaald. Geen taart gebakken maar heerlijke smeuïge brownies. Dit is het perfecte basisrecept voor brownies, die je zelf naar smaak kunt aanpassen. Brownies Brownies of een chocolade brownie is ook weer zo’n typisch Amerikaans […]