Lekkere frisse Oosterse kipsalade met komkommer en wortel om te eten op een warme avond. Je kunt het serveren als hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen. De kip kan je eventueel een dag van tevoren klaar maken, als ik jou was zou ik meer kipfilets bereiden. Deze zijn zo lekker, hier […]
Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de klassieke Spaanse aardappel omelet, tortilla de patatas, oftewel Tortilla Española. Dit heerlijke, maar toch supereenvoudige gerecht serveren ze in elke tapasbar in Spanje en ze eten het vaak thuis als lichte lunch. Ik heb een variatie op dit gerecht gemaakt, namelijk deze overheerlijke omelet met koolraap en […]
Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en wordt meestal geserveerd in een pan of tajine met een stuk brood om in de saus te dippen. Het is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren gepocheerd. Het wordt meestal als ontbijt gegeten. Ik heb nu een […]
Zomers voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.
Dit recept voor Niçoise salade met gekonfijte zalm en truffelaardappelen is een variant op de klassieke Niçoise salade. Het bestaat uit malse zalm, truffelaardappelen, eieren, peultjes, olijven, tomaten en een heerlijke dressing. Een luxe variant op de klassieke salade. Voor deze salade heb ik de zalm gekonfijt. Als je dit te spannend vindt om te […]
Geniet van deze vegetarische Ramen noedelsoep voor een smakelijke midweekmaaltijd in slechts 30 minuten. Miso en shiitake paddenstoelengeven de bouillon veel umami-smaak. Ramen is oorspronkelijk een Japanse maaltijdsoep die heel veel variaties kent. Er kan vlees in zitten, vis, zeevruchten en vaak veel groenten. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers […]
Maak eens een rösti met aardappel, pompoen en pastinaak.
Ik eet graag seizoens-producten, dus toen ik romanesco bij de groenteboer zag liggen, wist ik dat ik een recept wilde bouwen rond deze prachtige groente. Zo is romanesco salade met parelgort ontstaan. Romanesco Romanesco behoort tot de brassica-familie, samen met andere kruisbloemige groenten zoals kool, bloemkool en spruitjes. Romanesco is qua smaak en […]