Basisrecept hummus

Basisrecept hummus

Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus

Pistou

Pistou

Pistou is een basilicumsaus op olijfoliebasis. Het is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn. Ik heb hierin ook nog peterselie verwerkt. De manier om Pistou te maken is […]

Koriander chipotleboter

Koriander chipotleboter

Deze Koriander chipotleboter is heerlijk bij geroosterd vlees, vis  of op stokbrood bij de barbecue. Bij vis maak je deze lekkere dille citroenboter.

Dille citroenboter

Deze Dille citroenboter is heerlijk bij vis. Kruidenboter zelf maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Heb je liever een pittiger kruidenboter voor bij het vlees: maak dan deze Koriander chipotleboter.

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip

Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet.   Mezze   Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]

Basilicum pesto

Basilicum pesto

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind de kant-en-klare pesto uit de supermarkt niet te eten. En hoe makkelijk is het om zelf lekkere verse basilicum pesto te maken. Vooral als je een keukenmachine hebt, je doet alles in het apparaat en in no-time heb je heerlijke verse pesto. Daar kan […]

Guacamole

Guacamole zelf maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de kant-en-klare guacamole. Ik vind het lekker als de avocado’s niet teveel geprakt zijn. Deze Mexicaanse dip is lekker bij de tempura van groenten.

Labneh maken

Labneh maken

Labneh maken is niet moeilijk. Labneh (of labne) is een super gemakkelijke dip dat bijna altijd op een tafel met mezze (Arabische tapas) staat. Het lijkt op hangop (uitgelekte yoghurt). Het heeft een neutrale frisse smaak. Maar je kunt het ook op smaak brengen met b.v. za-atar, sumac, chilivlokken, tijm, noten of verse kruiden. Gebruik […]

Tzaziki

Tzaziki

Een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer en yoghurt. De Griekse tzaziki maak je heel makkelijk en snel zelf. Ik vind het zoveel lekkerder dan de kant-en-klare van de supermarkten. Er bestaan heel veel recepten voor de Griekse tzaziki en dit is de mijne. Zal wel niet helemaal authentiek zijn, maar het is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden