Kokosyoghurt met banaan en bruine suiker

Kokosyoghurt met banaan en bruine suiker

Deze kokosyoghurt met banaan en bruine suiker is een super makkelijk receptje, maar oh zo lekker. Je kunt het eigenlijk geen recept noemen, zo simpel is het. Het grappige is dat bruine suiker op yoghurt gaat karameliseren waardoor er een krokant laagje op de yoghurt ontstaat. Een soort crème brûlée waar je geen brandertje bij […]

Oosterse zeebaars uit de oven

Oosterse zeebaars uit de oven

Zoet, zuur, zout en pittig. Dit is kenmerkend voor Oosterse gerechten en zo ook voor dit visje. Ik ontving in de voorjaars Foodybox o.a. twee potten sambal (oelek en badjak) van Spice It en een pot Honing & Gember (Melvita). Het leek me leuk om deze twee te combineren in een gerecht. Het is deze […]

Roergebakken asperges met garnalen

Roergebakken asperges met garnalen

Asperges, ik ben er gek op dus er zullen nog wel wat recepten met asperges voorbijkomen. Vandaag eten wij roergebakken asperges met garnalen in een zelfgemaakte zoetzure saus. Zelf deze saus maken is helemaal niet moeilijk en de meeste ingrediënten hiervoor heb je wellicht al in huis. Als je geen kokossuiker hebt, gebruik dan bruine […]

Gele courgetti met miso garnalen

Gele courgetti met miso garnalen

Ik heb ooit eens voor € 15,- een spiralizer gekocht en heb hier veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we gele courgetti met miso garnalen. Ik zag toevallig een gele courgette liggen bij de groenteboer en heb ter plekke dit recept verzonnen. […]

Cracker met Aziatische vis

Cracker met Aziatische vis

Ik had een pak van die leuke driehoekige knäckebröd gekocht en ben nu allerlei soorten beleg erop aan het verzinnen. Had nog een gebakken visfilet over van gisteravond en no-waste in deze keuken. Daarom had ik dus deze cracker met Aziatische vis verzonnen.   In plaats van visfilet kan je ook fijngesneden surimi sticks of […]

Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels

Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels

Heerlijke vis bereid op z’n Oosters. Deze miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is een prachtig gerechtje en helemaal niet moeilijk om te bereiden. Ik heb noedels gemaakt van een rode wortel. Natuurlijk kan je ook een oranje wortel gebruiken, maar ik had deze rode nog in de koelkast liggen. Als je geen spiralizer […]

Papaya smoothiebowl

Gevulde papaya voor ontbijt

Ik zag ze steeds liggen bij de groenteboer….de papaya oftewel papaja. Een tropische vrucht met prachtig zalmoranje vruchtvlees. Deze vrucht komt uit tropische landen en is het hele jaar te koop. Ze worden tegenwoordig zelfs in Nederlandse kassen geteeld. Het vruchtvlees is boterzacht en smaakt zoet. Het is licht verteerbaar en bevat heel veel vitamine […]

Vijfkruiden garnalen met woknoodles

Vijfkruiden garnalen met woknoodles

Manlief zit momenteel veel in het buitenland. Hij appt mij dan alle lekkere gerechten die hij zit te eten op dat moment. Een keertje waren dit noodles waar hij zo enthousiast over was. Of ik dit ook maar even thuis wilde namaken. Dan krijg ik een summiere opsomming van hoe het ongeveer smaakte. Nou ga […]

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk. Er kunnen nog allerlei soorten ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Kook er rijstnoedels in om er nog meer een gevulde maaltijdsoep van te maken. Deze Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen is een makkelijk en snel gerecht, ga […]

Kalettes op z'n Oosters

Kalettes op z’n Oosters

Heb jij ze al gespot? De kalettes oftewel flower sprouts? Het is een winterse groente, een soort kruising tussen boerenkool en spruitjes. Heeft ook een beetje de smaak van deze groenten. Ze zien er niet alleen heel schattig uit, maar het is ook nog eens super lekkere en gezonde groente. Je kunt ze op diverse […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden