Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Dit heerlijke vispakketje heb ik ook gemaakt tijdens mijn crash dieet weken. Zoals je kunt zien is het helemaal geen straf als dit op je tafel komt. Het is een ontzettend gezond en vetarm recept, wat ook heerlijk is als je niet op dieet bent. Je kunt met allerlei soorten vis en groenten varieren, maar […]

Lavendel zalm met rauwe asperges en biet

Lavendel zalm met rauwe asperges en biet

Lavendel zalm met rauwe asperges en biet is een bijzonder gerecht geworden. Ik had een pot gedroogde lavendel ontvangen (Van Beekum) en ben daarmee aan het experimenteren geslagen. Lavendel kan je gebruiken in zowel zoete als hartige gerechten. Lavendelkoekjes en lavendelsiroop heb ik al gemaakt en Kip met citroen en lavendel was ook een groot […]

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Crêpe Suzette met sinaasappelsaus 2.0

Deze heerlijke flensjes heb ik vaak in het restaurant van mijn ouders aan tafel moeten bereiden. Vooral de vlam in de pan vonden de gasten spectaculair. Soms was de vlam zo groot, dat ik er zelf van schrok. Maar je mocht natuurlijk niets laten blijken, net doen alsof dat zo hoort. Ik vond dit nagerecht […]

Ile flottante

Ile flottante

Ile flottante vertaald uit het Frans betekent drijvend eiland. Het is een klassiek Frans nagerecht, eentje uit de oude doos dus. Met drijvend eiland wordt het eiwitschuim bedoeld wat op een heerlijke vanillesaus/vla drijft. Je kunt het warm eten, maar meestal wordt het koud geserveerd. En dat is wel handiger, omdat je dan alles van […]

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube

Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht. Vlees wordt langzaam gestoofd in wijn en op smaak gebracht met specerijen […]

Rode wijngelei met slagroom

Rode wijngelei met slagroom

Om manlief te verrassen – en omdat hij gek is op rode wijn en toetjes – heb ik deze twee gecombineerd in een dessert. Het is een rode wijngelei met slagroom geworden. Daarop nog wat blauwe bessen en een takje munt en je hebt een simpel maar feestelijk nagerechtje. Het toetje is eigenlijk ontstaan omdat […]

Aardappelpuree met kaas en knoflook

Aardappelpuree met kaas en knoflook

Dit is de lekkerste aardappelpuree die je ooit gegeten hebt en de meest machtige! Deze aardappelpuree met kaas en knoflook is niet goed voor de lijn, maar wel een heerlijk gerecht om op een winterse dag te serveren bij een speciaal etentje. Stevige kost dus. Het lijkt een beetje op de Franse aardappelpuree Aligot. Alleen […]

Klassieke persillade

Klassieke persillade

Persillade, wat is dat? Misschien heb je het wel een in een recept voorbij zien komen. Het is een Frans kruidenmengsel gemaakt van gehakte peterselie met knoflook en olijfolie. Heel erg simpel maar wel erg lekker. Het wordt als smaakmaker gebruikt bij diverse gerechten. Lekker bij gegrild vlees, kip, vis, zeevruchten of op je gekookte […]

Tournedos met Stroganoff saus

Tournedos met Stroganoff saus

Stroganoff saus is een klassieker welke oorspronkelijk uit de Russische keuken komt. Vandaar de wodka erin! Het is een pittige saus en werd traditioneel geserveerd met ossenhaas, Bœuf Stroganoff zo stond het op de menukaart in het restaurant van mijn ouders. De hele ossenhaas werd dan saignant gegaard en aan tafel moesten wij de ossenhaas […]

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Knoflooksoep van gepofte knoflook

Voordat je deze knoflooksoep van gepofte knoflook gaat eten, moet je eerst een knoflook alert afgeven! Maar als je samen de knoflooksoep geniet, is er geen probleem. Ben je gek op knoflook, dan moet je deze soep echt proberen. Door het poffen in de oven, is de scherpte er helemaal af en ontstaat er een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden