Pastrami gekruide ham uit de oven

Pastrami gekruide ham uit de oven

Ham uit de oven met mosterd en honing is een klassieker. Maar ik wilde de ham eens op een andere manier bereiden. Het is een pastrami gekruide ham uit de oven geworden. Wij zijn gek op de smaken van pastrami en daarom heb ik deze specerijen eens uitgeprobeerd op ham. Nou, ik kan je verklappen […]

Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Ik had een schattige kleine paarse bloemkool gekocht op de markt maar wist nog niet wat ik ermee ging maken. Even kijken wat ik nog in huis heb, blikje zwarte bonen en maïs, check. Een rode paprika, ook lekker erbij. Een bos koriander die nodig gebruikt moet worden. Zo ontstaat bij mij een gerecht en […]

Tuna melt rode biet quesadilla

Tuna melt rode biet quesadilla

Ik had nog rode biet tortilla’s liggen in de koelkast, daar moest ik dus snel iets mee gaan maken. Het blikje tonijn waar ik een salade mee wilde maken lag te lonken naar me op het aanrecht. Nou laat ik dan een tuna melt rode biet quesadilla maken. Een combi van tuna melt en een […]

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Zwarte Fideuà met zeevruchten

Ik had nog zwarte inktbouillon over van een zwarte orzotto die ik gemaakt had. Ja daar moet ik dan weer iets anders lekkers van maken. Het is een zwarte Fideuà met zeevruchten geworden. De gekleurde zeevruchten staan prachtig op de zwarte Fideuà. Ik heb ze daarom apart bereid en op het laatst op de zwarte […]

Cracker met rivierkreeftjescocktail

Cracker met rivierkreeftjescocktail

Geen garnalencocktail deze keer, maar een rivierkreeftjescocktail. Ik had namelijk nog aardig wat nadat ik de cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes had gemaakt. Goed excuus om nu een Cracker met rivierkreeftjescocktail te maken.   Ik had twee pakken van die driehoekige knäckebröd gekocht en mijn streven is om elke cracker met iets anders te […]

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.   Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]

Kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes

Kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes

Ik koop nooit een kant-en-klare schnitzel bij de slager. Vind de kruiden die ze gebruiken niet lekker en verder weet je ook niet wat er mee gedaan is. Liever maak ik het zelf en kruid het naar eigen wens. Ik heb nu een heerlijke kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes gemaakt. Origineel komt de schnitzel uit […]

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisringen zijn in de Middellandse Zee landen erg populair. Lekker als voorgerecht, hapje (tapas) of hoofdgerecht. Voor deze gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli heb ik een pijlinktvis gebruikt die ik meekreeg na een perslunch van het Nederlands Visbureau. Ik heb de inktvis zelf thuis schoongemaakt en in repen van ongeveer 1 centimeter dik gesneden. […]

Pappardelle met bavette Stroganoff

Pappardelle met bavette Stroganoff

Dit is toch wel een van mijn favorieten…..de Stroganoff saus. Vroeger moest ik deze aan tafel bereiden in het restaurant van mijn ouders. Nu verwen ik hubbie, familie of vrienden ermee. Deze pappardelle met bavette en Stroganoff saus, is een heerlijke combinatie geworden. Als je vlees- en pastaliefhebber bent, ga dit dan snel maken. Je […]

Geroosterde hele knolselderij

Ja,ja, ik ben ook aan de hele geroosterde groenten. Zo zie je vaak hele bloemkool of andere groenten geroosterd in de oven voorbijkomen. Ik heb een geroosterde hele knolselderij bereid in de oven, maar dit kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld een koolraap, koolrabi, of een hele rode of witte kool. Zo’n stoere knolselderij uit de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden