Hubbie heeft 24 jaar in Florida gewoond en is daarom gek op de Key Lime Pie. Zijn zoon maakt de lekkerste versie hiervan, dus ik waag me er niet aan. Maar een smoothie met deze smaken, wil ik nog wel eens maken voor ons. Een romige Key Lime Pie smoothie maar ook met een lekker […]
Ik had me laten verleiden om heel veel kiwi’s te kopen (tja aanbiedingen hè). Maar ze dreigen allemaal tegelijk rijp te worden in de fruitmand, dus snel opmaken dus. Vanmorgen hebben we deze heerlijke Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen gegeten als ontbijt. Dit is ook heel erg lekker als toetje. Dit heerlijke glaasje […]
Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met […]
Een goed begin is het halve werk, daarom is ontbijten zo belangrijk voor jou. Deze chocolade overnight oats met pindakaas maak je ’s avonds klaar, zet je in de koelkast en ’s morgens heb je een heerlijk ontbijtje klaar staan voor je. Dit 5 minuten durende ontbijt is perfect voor het bereiden van het ontbijt […]
Deze gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel is een heerlijke salade welke je kunt eten als lunch of als voorgerecht. Als je er een lekker brood bij serveert kan je het zelfs eten als avondmaaltijd op een warme dag. Labneh (labne) is een uitgelekte yoghurtdip (een soort hangop) welke meestal in hartige gerechten […]
Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt. Het […]
Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]
Ik probeer elke morgen en ander ontbijtje te verzinnen en daarbij zijn chiapudding en overnight oats mijn favorieten. Dit omdat ik het ’s avonds klaar kan zetten en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Zeker als hubbie heel vroeg vertrekt is dit ideaal. Ik had nog appels in de fruitmand liggen en heb altijd […]
Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om […]
Zo na de feestdagen blijf je meestal met wat restjes eten van het diner zitten. Maar van die restjes kan je weer een heerlijk gerecht maken. Zo heb ik na het verorberen van een Tomahawk steak, met de restjes vlees en aardappelen deze heerlijke beef salade met truffelaardappelen gemaakt. Dit kan je natuurlijk ook doen […]