Iberico varkenswangen in rode wijn

Iberico varkenswangen in rode wijn

Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Ik heb het met het Spaanse varkensvlees van het Iberico varken gemaakt. Deze varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. […]

Kabeljauw ceviche met chips

Kabeljauw ceviche met chips

Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]

Spaanse gefrituurde kipkluifjes

Spaanse gefrituurde kipkluifjes

Krokante Spaanse gefrituurde kipkluifjes, dit wil je proberen. Lekker veel knoflookolie en gerookte paprikapoeder erover en smullen maar. Heerlijk als borrelhapje of bij een tafel vol met tapas. Ik heb dit eens gegeten in Sevilla en sindsdien diverse keren thuis gemaakt. Maar ik had nog nooit het recept uitgeschreven. Nu dus wel en hierdoor kunnen […]

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Een soort Spaanse aardappel omelet (Tortilla de Patatas) maar dan met extra toevoeging van gerookte forel en zongedroogde tomaatjes. Ik weet niet of de Spaanse smaakpolitie het goed vindt dat ik hun klassieke omelet aangepast hebt, maar ik heb het toch maar zo gedaan. Een heerlijke smeuïge aardappel omelet met forel en tomaatjes is het […]

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Het is einde zomer en er wordt volop geoogst in onze mooie polder. Zo ook de gekleurde bietjes en wortelen van boer Martin van De Zonneheerdt. De meest prachtige gekleurde groenten teelt hij, daar moet ik iets bijzonders van maken. Het is nu een salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs geworden, een salade waarvan […]

Gekonfijte knoflook

Gekonfijte knoflook

Knoflook ….. wij zijn er dol op! Ik haal regelmatig knoflook bij mijn knoflookboerin Karin van Polderknoflook. Dit is echt de lekkerste knoflook van Nederland. Zo uit de grond, verser kan het niet. Ik had weer wat bollen gehaald en vind het dan leuk om iets met de knoflook zelf te doen. Van een bol […]

Pastasalade met groene groenten en kruiden

Pastasalade met groene groenten en kruiden

Een pastasalade met warm weer is altijd een goed idee. Ik had nog wat kleine restjes groenten en verse kruiden liggen in de koelkast en heb deze verwerkt in een lekkere salade. Deze pastasalade met groene groenten en kruiden doet het goed op een zomerse dag. Je hebt er niet te veel werk aan en […]

Gekruide gehaktballetjes met Romesco saus

Gekruide gehaktballetjes met Romesco saus

Heerlijke balletjes met lekker veel kruiden en specerijen erin en daarbij nog een rokerige paprikasaus, dit wil je proberen. Maak daarom snel deze gekruide gehaktballetjes met Romesco saus en laat mij weten wat jij ervan vond. Midden-Oosterse gehaktballetjes met een Spaanse Romesco saus is een lekkere combinatie.   Gehakt*   Als je het echt Midden-Oosters […]

Geroosterde prei met Romesco saus

Geroosterde prei met Romesco saus

Het Spaanse gerecht Calçots Romesco oftewel geroosterde prei met Romesco saus wordt in het voorjaar in Spanje gegeten. Als de jonge preistengels (calçots) geoogst worden, gaan ze op de barbecue of open vuur waarop ze zwart geblakerd worden. Dan strippen ze de zwarten buitenkant van de prei eraf en worden deze met de hand gegeten […]

Gegrilde courgettes met noten en kruiden

Gegrilde courgettes met noten en kruiden

Het is zomer en dat betekent het seizoen van de courgettes. Ik zag gele courgettes liggen bij mijn groenteboer en heb die samen met een groene gekocht. Ik heb ze rondom geroosterd op de barbecue en toen in stukken gesneden en er een lekkere dressing en verse kruiden bij gedaan. Deze heerlijke gegrilde courgettes met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden