Wij zijn gek op een goede biefstuk op zijn tijd. Maar dan moet het wel een lekker en verantwoord stukje vlees zijn. Als ik een goede steak wil hebben, dan bestel ik dat bij Beef&Steak. Gisteravond aten wij de perfecte ribeye steak en ik ga jou vertellen hoe jij die ook zo kunt bereiden. […]
Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger. Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een […]
Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]
Dit is een lekkere traktatie voor jong en oud op Sinterklaasavond. Deze Sinterklaasmuffins met speculoos topping zijn helemaal niet moeilijk te maken. Omdat de meisjes nog heilig in Sinterklaas geloven, wordt er hier tegen december wel het een en ander aan Sinterklaas lekkernijen gemaakt. Muffins Ik ben niet zo van het bakken, maar […]
Tomahawk steaks komen niet perse van het rund, maar je hebt ook heerlijke tomahawks van het varken. Het is eigenlijk twee dikke ribkarbonades aan elkaar. Een heerlijke varkenssteak die je ook goed op de bbq kunt grillen. Ik heb de varkens Tomahawk geglaceerd met miso en gegaard in de oven, nadat ik hem eerst gegrild […]
Cerises flambées met ijs oftewel geflambeerde kersen met ijs is een echte klassieker. Een retro nagerecht, maar nog steeds zondig lekker. Bij ons thuis was het vroeger feest als dit dessert op tafel verscheen. Met vlam en al! Nou ik heb geprobeerd om het al vlammend op de foto te krijgen voor jullie, maar zoals […]
Zijn jullie ook zo gek op Nutella? Ik heb een wat gezondere versie voor jullie. Het is deze heerlijke chocolade cashew notenpasta. Gemaakt van rauwe cashewnoten, kokosbloesem suiker en cacaopoeder voor een heerlijke chocoladesmaak. Notenpasta Een notenpasta zoals pindakaas is heel makkelijk zelf te maken. Het voordeel hiervan is dat jij zelf bepaalt […]
Ik ben gek op halloumi kaas en op frietjes. Daarom heb ik deze halloumi frietjes met wasabi mayonaise gemaakt. Twee heerlijkheden gecombineerd in een gerechtje. Een heerlijke snack voor de lekkere trek. Super knapperige frietjes met een pittige mayonaise, wie wil dat nou niet? Halloumi Halloumi is een ongerijpte geitenkaas welke oorspronkelijk komt […]
Wil je eens een ander stamppotje maken, probeer dan deze stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes. Door de broccoli te roosteren in de oven, krijgt het een hele andere en veel meer smaak dan als je de broccoli kookt. Dit stamppotje heeft ook nog een geheim ingrediënt, wat dat is lees je hieronder. Het is […]
En weer een leuke recepten swap, georganiseerd door Mandyandmore. Ik mocht deze keer een recept uitzoeken van Esthers-Keuken. Omdat mijn man, net zoals die van haar, gek is op mango was de keuze snel gemaakt. En alles waar kokos in zit, vind ik te lekker. Het is dus een mango taartje met kokos geworden. […]