Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd

Ik mocht een potje Vijgen Chutney Mosterd van het merk van TON ontvangen. Natuurlijk heerlijk bij een blokje kaas, maar ik wilde er iets leuks mee doen. Het zijn deze heerlijke Spruitjes met spekjes, vijgen en mosterd geroosterd in de oven geworden.   Mosterd*   Ik ben gek op mosterd, maar hubbie hield er niet […]

Schuddebuik chocoladerotsjes voor Sinterklaas

Schuddebuik chocoladerotsjes voor Sinterklaas

Ik kreeg pas bij de kassa van mijn supermarkt een lekker chocolaatje. Het bleek chocolade met pepernoten erin te zijn. Wat een leuk idee dacht ik. Maar tegelijkertijd dacht ik, die pepernoten zijn wat groot om daar chocoladerotsjes van te maken. Wacht eens even…..ik heb nog een pak schuddebuikjes in de kast staan. Het zijn […]

Heerlijke kruidcake voor Sinterklaas

Heerlijke kruidcake voor Sinterklaas

Nou ik ben al helemaal in de Sinterklaas sferen. En daarom heb ik samen met de kleintjes een heerlijke kruidcake voor Sinterklaas gebakken. Om de cake nog specialer te maken, hebben wij er een mijter voor Sinterklaas en kleine pakketjes van gemaakt.   Kruidcake   Ik mocht van Baktotaal Bouwhuis hun kruidcake uitproberen. Deze cake […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit IndonesiĆ«. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Zalm in een spinazie roomsaus

Zalm in een spinazie roomsaus

En weer zo’n typisch gerecht uit Amerika. Tuscan salmon noemen ze het daar. Je kunt het in diverse (Italiaanse) restaurants op de menukaart vinden. Op verzoek van hubbie heb ik dan toch maar eens deze zalm in spinazie roomsaus gemaakt en hij vond het te lekker.   Amerikaanse recepten   Je zult op de site […]

Kweepeer en cranberry chutney

Kweepeer en cranberry chutney

Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen.   Kweeperen   De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]

Witte chocolade kastanje truffels

Witte chocolade kastanje truffels

Ik had van een hele aardige dorpsgenoot een grote zak makke kastanjes gekregen. En daar moet je dan gelijk mee aan de slag, want ze blijven niet zo lang goed. Eerst maar even poffen en dan bedenken wat ik ermee ga maken. Ik heb er o.a. deze te lekkere witte chocolade kastanje truffels van gemaakt. […]

Pastinaak met makke kastanjes uit de oven

Pastinaak met makke kastanjes uit de oven

Wil je eens een bijzonder bijgerecht maken bij een speciaal etentje thuis, bereid dan deze pastinaak met makke kastanjes uit de oven. Dat wordt genieten van deze heerlijke herfstachtige groente met de kastanjes en salie. Serveer het bij geroosterd vlees of kip en je avond is een groot succes.   Pastinaak   Ik ben geen […]

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Het is herfst en weer tijd voor wild. Wilde duif deze keer, een heerlijk gerecht voor de echte liefhebber. Ik heb duivenborst met zwarte knoflookjus gemaakt en manlief – die nog nooit duif gegeten had – zei dat dit het lekkerste was wat hij tot nu toe had gegeten. Wat een compliment! Dit gerecht is […]

Romige mosselsoep met kerrie

Romige mosselsoep met kerrie

Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden