Croque madame tosti

Croque madame tosti

Je hebt een gewone tosti met kaas en ham en je heb een croque madame tosti. Dit is een tosti met een perfect gebakken spiegelei erop. Heerlijke tosti die in de pan gebakken wordt maar daarop nog een eitje, wie wil dit nou niet?   Croque madame of croque monsieur   Naast deze croque madame […]

Aubergines met miso en sojasaus

Aubergines met miso en sojasaus

De familie komt eten en ik ga de Aziatisch koken deze keer. Elke keer verzin ik weer iets anders en vandaag zitten we in het verre oosten. Het wordt deze keer een hele zalm uit de oven met daarbij Chinese mie met shiitake. En als groente heb ik Aubergines met miso en sojasaus erbij.   […]

Chinese mie met shiitake

Chinese mie met shiitake

Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]

Brownies met Knoppers nutbar

Brownies met Knoppers nutbar

Ik mocht hele lekkere nieuwe Knoppers nutbars ontvangen. Natuurlijk heerlijk om zo op te eten, maar ja ik wil er weer iets speciaals mee doen. De kleinkinderen waren weer bij ons dit weekend en die willen altijd bakken met oma. Dus ter plekke verzon ik deze Brownies met Knoppers nutbar. Nou wat hebben we gesmuld […]

Vietnamese koffie milkshake

Vietnamese koffie milkshake

Koffiedrinken in Vietnam is een beleving op zich. In de vele koffiehuisjes kan je genieten van de sterke koffie. En van die heerlijke sterke koffie maken ze weer een Vietnamese koffie milkshake.   Koffie   Vietnam is een echt koffiedrinkend land. Niet alleen drinken ze het veel, maar verbouwen ze ook koffiebonen. Koffiebonen is een […]

Havermout, banaan en pindakaascake

Havermout, banaan en pindakaascake

Peanut butter and jelly is een klassieke en populaire Amerikaanse combi. Het is een boterham besmeerd met pindakaas en jam erop oftewel PB&J. Ik heb het gecombineerd in deze heerlijke havermout, banaan en pindakaascake. Dit wil je proberen!   Ontbijt   Je kunt deze cake warm of koud eten en het is lekker als ontbijt. […]

Pittige Chinese rundvlees stoofpot

Pittige Chinese rundvlees stoofpot

Als je deze pittige Chinese rundvlees stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Redenen genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met de smaken uit […]

Mokka muffins met chocolade

Mokka muffins met chocolade

Het is alweer een tijdje geleden dat ik muffins heb gemaakt. Probeer nu een soort van verantwoorde muffins te maken, die je zonder schuldgevoel kunt verorberen. Deze mokka muffins met chocolade zijn heerlijk met een intense mokka smaak en lekker veel chocoladestukjes erin.   Mokka   Mokka is eigenlijk een koffiesoort, maar kan ook een […]

Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle

Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle

Geschnetzeltes is een typisch gerecht uit Duits sprekende landen. Misschien heb je het wel eens gegeten toen je op wintersport was of op vakantie in Duitsland. Deze Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle is een echt bordje met comfortfood.   Geschnetzeltes   Geschnetzeltes is een soort ragout gemaakt van gestoofd kalfsvlees in een witte saus met paddenstoelen […]

Groene kruiden tahinsaus

Groene kruiden tahinsaus

Ik ben gek op verse groene kruiden en op tahin en daarom heb ik ze gecombineerd in deze heerlijke groene kruiden tahinsaus. De saus gaat goed samen met vlees, vis of kip. En natuurlijk ook lekker bij een salade of gegrilde groenten. Of serveer het als dip op een borreltafel.   Tahin   Tahin of […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden