Piadine met saffraanvis en rode kool

Piadina met saffraanvis en rode kool

Deze piadina met saffraanvis en rode kool is al een heel oud recept van mij, maar de foto zag er niet uit. Dus maar opnieuw gemaakt en gefotografeerd. Goed excuus om het nog een keer te eten toch? Maar ja, het blijft een lastig gerecht om leuk op de foto’s te zetten.   Piadina   […]

Zuurkool gemaakt van rode spitskool

Zuurkool gemaakt van rode spitskool

Zelf zuurkool maken is helemaal niet moeilijk om te doen en het is nog eens leuk en lekker. Ik heb nu zuurkool gemaakt van rode spitskool. Zuurkool wordt in principe gemaakt van witte kool, maar deze rode kool is een leuk alternatief.   Zuurkool   Natuurlijk kan je zuurkool kopen in de winkel, maar door […]

Stroganoff gehaktballetjes met rijst

Stroganoff gehaktballetjes met rijst

Hubbie is gek op Stroganoff, hij en ik bereidde dat vroeger aan tafel in het restaurant van mijn ouders. Dat waren nog eens tijden! Dus als ik hem echt verwennen wil, maak ik een steak met Stroganoff. Maar voor een doordeweekse dag zijn deze Stroganoff gehaktballetjes met rijst een mooi en lekker alternatief.   Stroganoff […]

Mini pavlova's met herfstfruit

Mini pavlova’s met herfstfruit

Zondag is onze toetjesdag. Dus alleen op zondag maak ik een nagerecht voor na het avondeten. Dit doen we al jaren zo en dat houd ik er graag in. Deze Mini pavlova’s met herfstfruit zijn ontstaan omdat ik iets wilde doen met die heerlijke verse vijgen die nog in de fruitschaal lagen. Daarom is het […]

Kabeljauw burger met erwten spread

Kabeljauw burger met erwten spread

Vis is goed voor je en wij proberen het toch wel één of twee keer per week te eten. Niet goedkoop dat weet ik, maar wel erg lekker. Van de week stond deze heerlijke Kabeljauw burger met erwten spread op het menu.   Visburger   Ik had kabeljauwhaasjes gekocht, maar verder niets erbij. Ja dan […]

Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken

Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken

Ik zal het maar bekennen, ik houd niet van kant-en-klaar gepaneerde producten. Op een of andere manier trek ik dit niet. Maar wel wil ik zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken. Dit vind ik dan weer heel erg lekker. Wiener schnitzel   De Wiener schnitzel wordt origineel van kalfsvlees gemaakt, maar in Nederland gebruiken we […]

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Deze freekeh met gefrituurde bloemkool is een bijzondere maar heerlijke combinatie. Ik heb er Prosciutto bij geserveerd, maar als je dit weglaat heb je een heerlijke vegetarisch gerecht. Je kunt er in plaats van de ham verkruimelde feta of geitenkaas bij serveren, lijkt me ook erg lekker.   Freekeh   Freekeh is een iets minder […]

Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk

Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk

Deze roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk zet je in no-time op tafel. Het heerlijke recept bestaat uit maar een paar ingrediënten, maar je tovert wel snel en iets lekkers uit de keuken. Dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag?   Sucuk   Je hebt misschien al wel eens eerder een recept van […]

Pompoentaart en cheesecake

Pompoentaart en cheesecake

Pompoentaart en cheesecake gecombineerd in één taart. Wij zijn geland in de taartenhemel. In plaats van een cream cheese topping op de pompoentaart, heb ik nu een cheesecake bovenop de pompoentaart gebakken. En het resultaat is verbluffend lekker. Wel machtig, daarom heb ik er een klein taartje van gemaakt (springvorm van 18 centimeter doorsnee). Als […]

Energie ballen voor Halloween

Energie ballen voor Halloween

Om een iets gezondere snack te maken, heb ik deze energie ballen voor Halloween gemaakt. Het zijn een soort monstertjes geworden, lekker scary voor de kinderen. En ook leuk om samen met ze te maken. Het recept is heel eenvoudig, je gooit alles in je keukenmachine en mengt het goed. Daarna vorm je balletjes hiervan. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden