Smoothie met peer, minneola, kiwi en nectarine

Smoothie met peer, minneola, kiwi en nectarine

Zomer, heerlijk, een fruitschaal vol met fruit. Maar ja soms heb je teveel en dreigt het overstuur te gaan. Geen nood, maak er dan deze Smoothie met peer, minneola, kiwi en nectarine ervan. Ik heb ook nog een lekker recept voor een Blauw fruit smoothie voor je.

Zoete chilisaus zelf maken

Zoete chilisaus zelf maken

Zoete chilisaus zelf maken is veel lekkerder, je kan zelf bepalen hoe zoet en hoe pittig het wordt. Lekker bij een loempia of noedelgerecht. Gebruik deze zoete chilisaus om deze Oosterse kipsalade te bereiden.

Oosterse kipsalade

Oosterse kipsalade

Deze Oosterse kipsalade is een lekkere frisse salade om te eten op een warme avond. Je kunt het serveren als hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen. De kip kan je eventueel een dag van te voren klaar maken, als ik jou was zou ik meer kipfilets bereiden. Deze zijn zo lekker, […]

Salade met boterboontjes en zwarte knoflookdressing

Salade met boterboontjes en zwarte knoflookdressing

Boterbonen zie je niet zo vaak meer liggen bij de groenteboer, het is een soort vergeten groente geworden. Het is het gele zusje van de groene boon. Volgens mij had mijn oma ze vroeger wel in haar grote moestuin. Ze zijn wat zachter van smaak dan de groene boontjes. Deze bonen zijn alleen verkrijgbaar in […]

Omelet met koolraap en chorizo

Omelet met koolraap en chorizo

Het zoete van de koolraap gaat heel goed samen met het pittige van de chorizo. Deze Omelet met koolraap en chorizo is lekker als lunch of avondeten. En nog zo’n lekker recept met deze vergeten groente: Knolselderij en koolraap currysoep

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en wordt meestal geserveerd in een pan of tajine met een stuk brood om in de saus te dippen. Het is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren gepocheerd. Het wordt gegeten als ontbijt . Ik heb een heerlijke Shakshuka […]

Sgroppino

Sgroppino

Sgroppino is een heerlijk Italiaans drankje gemaakt van citroensorbetijs en Prosecco. Je kunt het als cocktail, nagerecht of tussengerecht bij een meergangen-diner nuttigen.   Deze Sgroppino smaakt heerlijk na de Pappardelle met raapstelen, groente asperges en dillepesto  

Selderij salade met blauwe kaas dressing

Selderij salade met blauwe kaas dressing

Selderijstengels en blauwe kaas passen heel goed bij elkaar en is daarom een klassieke combinatie. Ik heb er een Selderij salade met blauwe kaas dressing van gemaakt. Ben je gek op blauwe kaas, probeer deze Salade van gegrilde radicchio, wortel, ontbijtspek en blauwe kaas dan ook eens.

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken is helemaal niet moeilijk. Door het gebruik van braadworsten is dit een snelle manier om zelf saucijzenbroodjes te maken. Gebruik een lekkere worst hiervoor. Serveer ze met deze aardappelpartjes.

Tahin halvaparfait met kersen

Tahin halvaparfait met kersen

Bijzondere smaken in dit ijs.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden